Pärnu kunstnike majas näeb “Jäätisemandalat”

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homsest saab Pärnu kunstnike maja galeriis näha Jasper Zoova maalide näitust "Jäätisemandala".
Homsest saab Pärnu kunstnike maja galeriis näha Jasper Zoova maalide näitust "Jäätisemandala". Foto: Repro

Pärnu kunstnike majas avatakse 12. märtsil kell 18 Jasper Zoova näitus “Jäätisemandala”.

 
“Jasper Zoova on oma loomingus ikka tegelnud massikultuuri ja isiksuse vastasmõjuga. Nii ka seekord. Meediumi osas on eemärgiks skulptuuri ja maali ühendamine,” iseloomustas Pärnu linnagalerii kuraator Mari Kartau.

Selle keeruka ülesande lahendamisel inspireerisid Zoovat ruumilised lasteraamatud ja nii saidki alguse kolmemõõtmelised maalid. Maalidel on äratuntavad objektid, nagu mäed, matrjoškad, kahurid, krediitkaardid, hampelmannid, teod, autod, pioneerid, haakristid,
sirbid-vasarad, seebimullid, astroloogilised sünnikaardid ja palju muud.

Kõik need on komponeeritud altarilaadsetesse kombinatsioonidesse, mis integreerivad ajalugu eneseanalüüsiga. Kunstnikupoolne hoiak on leebelt aktsepteeriv, mis jätab universumile mentaalse võimaluse oma lakkamatut ja loovat eluratast veeretada.
 
Jasper Zoova lõpetas 1998. aastal Eesti kunstiakadeemia stsenograafia osakonna. Ta on tegelnud maali, graafika, skulptuuri, video, animatsiooni, lavakunsti, raamatuillustratsiooni ja performance’iga. Elab ja töötab alates 2006. aastast Pärnus.

“Jäätisemandala” jääb kunstnike majas vaadata 5. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles