President lihtsalt ei tundnud Liis Lassi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ja Toomas Hendrik Ilves
Evelin Ilves ja Toomas Hendrik Ilves Foto: Priit Simson / Postimees
«Kas tulla abikaasa, täisealise lapse või (elu)kaaslasega, on kutsutu otsustada. Küll aga eeldame edaspidi, et kutsutu annab teada oma kaaslase nime. Esiteks aitab see võõrustajaid välja piinlik-paratamatust teadmatusest ametliku perekonnaseisu küsimuses,» selgitab presidendiproua Evelin Ilves oma tänases avalduses, miks tuleb järgnevate aastate presidendi vastuvõttude protokolli muuta.

«Teiseks, on soliidne ja kohane, kui heerold ei teata kohapeal ja tegelikult enam kui 300 000 inimesele kodudes, et nüüd tervitab riigipead härra X kaaslasega või proua X elukaaslasega või härra X abikaasaga – härra või proua X-i saatjal on nimi ning seda nime ei pea häbenema,» kirjutab presidendiproua.

Evelin Ilves andis mõista, et soovib koos presidendi Toomas Hendrik Ilvesega vältida tulevikus olukordi, kus mõne kutsutu kaaslase lastetoatus valmistab piinlikkust nii neile kui ka teistele külalistele.

Näiteks tõi Evelin juhtumi kätlemistseremooniast, mille puhul meedia hiljem spekuleeris ja fantaseeris, et mida küll üks tähelepanu ihanud kaasavõetu pajatada ja mida presidendipaar mõelda võis. Tõde ei arvanud tema sõnul ära mitte keegi.

Nimelt president lihtsalt ei tundnud tulijat ehk siis teisisõnu, härra Ilvesele jäi arusaamatuks, miks pidanuks ta pikalt lobisema kellegi Lauri Laasi käevangus tippiva blondijuukselise tundmatu seltskonnatibiga.

Siin ka mõned mõtted samal teemal Postimehe lugejatelt:

Tubli: Head mõtted! Õige lähenemine proua Ilvese poolt. Oleme labasusest väsinud. Meil on palju muuta vaja.

Hei: Minu meelest on Evelin Ilvesel õigus kas või kodanikuna oma arvamust avaldada ja kui välisministeeriumi protokolliosakond seda toetab, on kõik korras.

See on igati tervitatav samm, juhtimaks meedia tähelepanu sellele, et äkki kajastaks kleitide hindamise asemel inimeste saavutusi, mille eest nad vastuvõtule kutsutakse.

Taivo: «...härra X kaaslasega või proua X elukaaslasega või härra X abikaasaga – härra või proua X-i saatjal on nimi ning seda nime ei pea häbenema.» - Aga selle eest BRAAVO!

Olen läbi aastate rääkinud ja siin kommentaariumiski, et elukaaslasel ja armukesel on nimi ja küllap oleks nimi ka eskorttüdrukul (ja võib-olla on olnudki), aga abikaasa on mingi nimeta manus. Ja siis olevat meil veel hinnas pereväärtused...

Ants: Asjalik asjakohane ja väga vajalik sõnavõtt Evelin Ilveselt - kiitus!
Minu isiklik tagasihoidlik arvamus istuvast presidendist tõusis märgatavalt, kui artikli autor paljastas saladuse küsimise suhtes üht teatavat tibinduse esindajat silmas pidades.

To Taivo: Täiesti õige kommentaar. Kuna kutsutute lastetuba on pea olematu, peab etikett olema koll. Kui kutsutu on abielus, siis loomulikult on tema abikaasa teeninud välja kutse presidendi vastuvõtule.

Kui aga kutsutu pole abielus, siis miks peaks juriidiliselt täiesti võõras inimene ja kutsujatele tundmatu saama võimaluse osaleda presidendiballil?

 

Mida arvad sina, Elu24 lugeja, kas selline otsus on õige - kui sulle pole isiklikult kutset presidendiballile saadetud, siis ära sinna ka ise poolvägisi trügi?

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles