Kas presidendiproual sobib olla samas reas Kroonika blondide tibidega?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ja Toomas Hendrik Ilves
Evelin Ilves ja Toomas Hendrik Ilves Foto: Priit Simson / Postimees
President Toomas Hendrik Ilvese abikaasa Evelin Ilvese lubadus muuta presidendi vastuvõtu kätlemistseremoonia meediakajastust tuleval vabariigi aastapäeval, ajas täna nii mõnegi kaaskodaniku harja punaseks.

Paljude lugejate arvates on ebaõiglane, et aasta vaadatuimat «teleseriaali» püütakse tulevikus väevõimuga tsenseerida.

Siin mõned nopped Postimehe lugejate arvamustest:

OMFG: Avaliku elu tegelased ON avaliku elu tegelased. Nad peavad arvestama, et neid nähakse, nendest kirjutatakse. Vaba valik ju! Presidendi vastuvõtt ON avaliku elu tegelaste pidulik sündmus, mida kajastatakse igati.

Soome presidendi vastuvõttu ju ka kajastatakse, kritiseeritakse ja pildistatakse. Ei ole kuulnud, et keegi seal protestiks! Kui kriitikat ei talu, siis on kaks võimalust: mitte nägu näidata sellistel üritustel või mitte kriitikat lugeda. Lihtne ju!

X: Evelini avaldus aga on tingitud suuresti teda viimasel ajal tabanud kriitikast - tegelikult on põhjust ju ise ka antud! Et vastuvõtu kleit oli ebaõnnestunud ja tõi välja liigselt kehakumerusi... mis ei jäänud mitte märkamatuks.

Küll oma uisutamise promomisega, küll disaineri mängimisega, poseerimisega ajakirjanduses, ka olles samas reas Kroonika blondide tibidega...

Siiani ei saa ka unustada Evelini öeldud lauset, et ta õmbles kunagi oma BOYFRIENDILE isegi ülikonna - ja seda ütles presidendi abikaasa!

Metamorfoos emalikust leivaküpsetajast koduperenaisest vesinikblondi disainer-rulluisutaja-arvamusliidriks... Igatahes kaks eelkäijat - prouad Meri ja Rüütel olid soliidsed ega püüdnud abikaasade üle domineerida... Kas meil on vahepeal uus president valitud?

Mõte: Vastuvõtt on tõesti alla käinud. Seni olen aru saanud, et kodumaa sünnipäeval austab ja tänab riigi esimene mees/naine ikka töökaid, väärikaid, lugupeetud riigi kodanikke aga mitte riigipea/naise peretuttavaid.

Emand Ilves läks üle piiri: Kui kohale jääb üks fotograaf ja teletiim, on tabloidi jaoks ikkagi piisavat infot, et teha mis tahes arvustusi. Jah, sopalehed loobivad soppa, aga avaliku elu tegelased peavad sellega arvestama ja kohanema.

Kui tegu on lausa laimuga, siis vajadusel kohtusse pöörduma. IAKS ütleb avaliku elu tegelaste kohta sisuliselt sama.

Pole õige: Evelin Ilves ei käitu just kõige eetilisemalt, kui sekkub riigi juhtimisse. Ametisse on valitud president, mitte presidendi abikaasa. Evelin Ilvesel puudub rahva/esindajate mandaat ja ametikoht.

On lubamatu, kui kõrvalseisev isik sekkub ametkonna töösse. Otsuseid riiklike tseremeooniate asjus langetab ikka presidendi kantselei, mitte mõne ametniku abikaasa.

Evelin Ilves! Ärgem muutugem riiklikuks seltsidaamiks ehk Riigi-Lassiks. Palun!

Mida arvad sina, Elu24 lugeja, kas emand Ilvesel sobib poseerida Kroonikas kõrvuti blondide tibidega, kuid samal ajal keelata kollasel meedial presidendiballi kommenteerimine?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles