Speedesti öövõistlusel sündis uus Eesti rekord

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Speedest Dunlop Nightrace 2012
Speedest Dunlop Nightrace 2012 Foto: Harri Vaher

Eile öösel lõppenud Speedest Dunlop Nightrace läheb ajalukku, sest just seal sõideti üle neli aastat püsinud Eesti rekord. Uueks rekordiks on 8,151 sekundit ja selle autoriks on Veljo Einberg.

Einberg püstitas uue Eesti rekordi tõelises ööpimeduses, sest rekord sündis natuke pärast keskööd toimunud finaalsõidus. Kusjuures, tema lõppkiirus veerandmiilisel distantsil oli samuti lähedal Eesti rekordile. Lõppkiiruseks sai Einberg 273 km/h, mis jääb vaid õige pisut alla Eesti rekordile. Senine Eesti rekord oli 8,207 sekundit, mille sõitis 2008. aastal Haapsalu lennuväljal Lauri Kuriks.

Outlaw ehk kõige võimsama mootoriga autode klassis olid ka teised tulemused väga head. Kiireid 8-sekundi aegu sõideti nii kvalifikatsioonides kui eliminaatorites. «Eilne ilm soosis Speedest Dunlop Nightrace’i väga – päeval valitses Pärnu lennuväljal meeletu kuumus, mis küttis raja kuumaks. Öö saabudes aga õhutemperatuur langes, seejuures jäi rada endiselt soojaks – see on parim ilmaga seotud kombinatsioon uute rekordite püstitamiseks,» kommenteeris võistluse peakorraldaja Aivo Halanurm.

Eesti rekordit veerandmiilisel distantsil proovis ka Viljar Mäesepp, kes viimastel aastatel võistleb edukalt Soome meistrivõistlustel ning tuli Speedest Dunlop Nightrace’ile vaid paari sõitu tegema. «Sel korral tal ei õnnestunud Eesti rekordit ületada, kuigi auto on väga võimas. Sellegipoolest võtsid pealtvaatajad ta vastu suure rõõmuga ning nautisid tema sõite väga. Mäesepp on üks publiku suurtest lemmikutest,» selgitas Halanurm.

Kokku võistles Speedesti 15. sünnipäevale pühendatud Speedest Dunlop Nightrace’il 62 võistlejat Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest. Kõikide võistlejate auks kaunistas pärast viimast finaalsõitu taevast vägev ilutulestik, mis sobis ööpimedusse suurepäraselt.

Autode võistlusklasside paremikud:

Bracket:

    Hanno Hantson
    Delvis Siimson
    Aleksei Truuveer

Street A:

    Tarvo Järv
    Evar Raudsepp
    Mihkel Tomingas

Street B:

    Dmitri Trofer
    Ivar Miilberg
    Jevgenijs Bickovs

Street-Mod:

    Lauri Soots
    Kristo Luhaäär
    Mati Põld

Outlaw:

    Veljo Einberg
    Juhani Kautto
    Riivo Sinijärv

Mootorrataste võistlusklasside paremikud:

E-klass:

    Kristian Beljaev
    Aimar Allikalt
    Nils Laur

F-klass:

    Georg Leonov
    Erki Anto
    Petri Koivuniemi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles