Toitu ja langeta kaalu Jeesuse moodi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitu ja langeta kaalu Jeesuse moodi!
Toitu ja langeta kaalu Jeesuse moodi! Foto: veebitreener.ee

Sel nädalal räägib OÜ Fitnessteam toitumisest, mida võis järgida Jeesus.

Oleme varemgi peatunud erinevatel huvitava kõlaga dieetidel. Seekord tutvustame kaalulangetamise  programmi, mis pidavat põhinema toitudel, mida Jeesus omal ajal võis süüa.

Selle programmi on kokku pannud keegi arst nimega dr Colbert

Oma programmi kirjelduses osundab ta piiblitekstidele, millest võib tema sõnul järeldada, milliseid toite ja jooke Jeesus oma eluajal tõenäoliselt tarbis.

Selge on see, et Jeesus kaalu langetamisega ise ei tegelenud, ent allpool kirjeldatud menüü tundub olevat mõeldud eelkõige just kaalu langetajatele.

Piiblist on dr Colbert välja lugenud, et Jeesus sõi palju puu-ja köögivilju, lahjat liha ja täisteratooteid, kuid ei tarbinud loomseid rasvu.

Peamiseks rasvaallikaks oli  hoopis oliiviõli. Samuti oli au sees kala. Arvatakse, et ta sõi kala ja leiba peaaegu iga päev.

Maiustamiseks soovitatakse suhkru või kunstlike magusainete asemel magusat taime- suhkrulehte (ei kujuta küll ette, millisest supermarketis seda müüakse).

Soositud on väikesed portsjonid ning magustoiduks puuviljade söömine. Ei soovitata üle tarbida kaloririkkaid rasvaseid toite, eriti selliseid, milles on rikkalikult küllastunud rasvu.

Soovitatakse loobuda töödeldud toitudest ja rõhutatakse vee joomist. Lisaks toitumisele rõhutatakse ka füüsilise aktiivsuse tõstmise vajadust.

Näidismenüü 1

Hommikueine    ½ klaasi värskelt pressitud greibimahla, kiudainerikas teraviljaeine vaarikate ja rasvata piimaga
Lõunasöök    Tuunikalasalat (tuunikala vees) rooma salatil, täisteraleib, vesi
Õhtueine    Küpsetatud lõhe, spinatisalat, täisteranisusai, aurutatud spargel, ½ klaasi punast veini
1.vahepala    Mustikad väherasvase jogurtiga
2. vahepala    Vesi ja väike õun
 
 
Näidismenüü 2

Hommikueine    ½ värskelt pressitud apelsinimahla, kaerahelbed kreeka pähklite ja mustikatega
Lõunasöök    Kreeka salat fetaga, täisteranisupita hummusega, vesi
Õhtueine    Küpsetatud kanarind, aurutatud herned, täisterakuskuss, vesi
1.vahepala    Värske mangi viilud ja vesi
2. vahepala    1 tass värsket melonit, rasvata või väherasvane kohupiim

Dieedi kommentaar:

Tegemist tundub olevat tüüpilise ja populaarse vähese rasvasisaldusega dieediga. Eeldatakse ju, et ainult rasvad (ja mitte järjepidev süsivesikute ületarbimine) ladestuvad keharasvana.

Kogemusest võime siiski öelda, et päris nii see ei ole. Esiteks, rasvu tarbimata on raske kõhtu täis saada. Teiseks, rasvadel, sealhulgas ka küllastunud rasvadel, on inimese kehas omad kindlad ja elu kvaliteeti parandavad funktsioonid, mistõttu nende täielik väljalülitamine menüüst ei ole just kõige targem tegu.

Siiski, kui sul on huvi käia oma toitumisega Jeesuse jälgedes (juhul kui doktor Colbert pole oma järeldustega päris rappa läinud), proovi järele!
 

Vaata lisaks: www.veebitreener.ee
                        OÜ Fitnessteam

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles