Täna: Tallinnas näeb maailmakuulsaid illusioniste ja kõhurääkijat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteater.
Nukuteater. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Täna, 25. juulil, annavad maailmakuulsad illusionistid André ja Tim Kole oma esimese unustamatu etenduse Nokia Kontserdimajas. Illusionistidele järgneb üks humoorikamaid artiste – kõhurääkija David Pendleton Nukuteatris.

Esmaspäeval alanud festival Heartbeat Tallinn pakub ainulaadseid elamusi nii noortele kui vanematele. Täna kell 17.00 toimub Nokia Kontserdimajas esimene André ja Tim Kole'i etteaste. André Kole nimetati Rahvusvahelise Mustkunstnike Seltsi poolt «kümnendi leiutajaks» ning ta on loonud illusioone ja trikke oma ala tipptegijatele üle maailma. Ligi paarkümmend aastat tagasi oli André Kole üks esimesi illusioniste, kes tõi laiema avalikkuse ette vee peal kõndimise illusiooni. Koos poja Timiga esitavad nad ennenägematuid illusioone, mida Eestis pole varem lavalaudadel nähtud.

Etendusel saab näha ainulaadseid illusioone – inimeste «ühendamist», terasplaadist läbimist ning muuhulgas ka kuulsat Vabadussamba kaotamise illusiooni, mille loomisel André assisteeris David Copperfield'i.

Kui illusionistide duolt küsiti, mida nad soovitaksid noortele ja sel alal algajatele, kõlas vastus: «Olge loovad – tehke ja looge oma enda asju.» Kõigile etenduse külalistele ütleb aga André lõbusalt muiates: «Olge tähelepanelikud, kuid pidage meeles, et mida lähemalt te vaatate, seda vähem te näete. Ja mida vähem te näete, seda parem mulle!»

Tänane teine suur-artist on professionaalsete kõhurääkijate seas hinnatud mentor ja näitleja David Pendleton. Koomiku etteastete näol on tegemist ilmselt kõige humoorikama etteastega kogu «Heartbeat Tallinn» nädala vältel. David on tegelenud inimeste naerma ajamisega kogu elu. Ta on esinenud neljal kontinendil ning pea kõigis USA osariikides.

David kasutab nelja erinevat tegelast (koos mõne üllatusega) ja tekitab tunde, et neil kõigil on elada oma elu. Nii näiteks toob ta lavale Mack'i, klassikalise puust nuku, kes on põikpäine ja lõbu armastav, ning kes proovib ära õppida eesti keele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles