Uuri järele: Uue Ajastu Festival annab priipääsmed kiireimatele!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvas on Uue Ajastu Festival toimunud kaks korda. Tänavune kolmas festival tõmbab uue ajastu kontseptsioonile joone alla.
Põlvas on Uue Ajastu Festival toimunud kaks korda. Tänavune kolmas festival tõmbab uue ajastu kontseptsioonile joone alla. Foto: UAF

Sel aastal on kõigil isetegijatel ja nokitsejatel võimalus kaasa lüüa «Õnne sageduse» festivaliala kujundamises. Uue Ajastu Festival «Õnne Sagedus» kuulutab välja kudumisgraffiti konkursi, et muuta festivalialal olevad objektid õnnelikumaks, kududes neile selga midagi kaunist ja omanäolist.

Mis on kudumisgraffiti?
Kudumisgraffiti on sõnumiga kudum, mis riputatakse kuhugi linnaruumi sellele soojema, lõbusama ja värvilisema ilme andmiseks. Kui «tavalise» graffiti tegijad kirjutavad või joonistavad oma sõnumi enamasti spray-värve kasutades kuhugi seinale, siis sõnumi edastamiseks saab samamoodi kasutada ka lõnga ja kudumisvardaid või heegelniiti ja -nõela.

Kust sai kudumisgraffiti alguse?
Kudumisgraffiti sai alguse Knitta Please nimelisest kunstnikegrupi liikumisest 2005. aastal Houstonis, Texases. Väidetavalt sai kõik alguse sellest, kui grupp käsitöö tegijaid otsustas midagi ette võtta masendusega, mida tekitasid neile nende endi pooleli jäänud kudumisprojektid. Esimene kudumisgraffiti projekt kaunistas Magda Sayegi välisust. Vähe sellest, et see meeldis talle endale, ka tänaval möödujad imetlesid seda.

Kuidas ma saan osaleda?
UAF kudumisgraffiti konkursil osalemiseks tuleb sul otsida üles kudumisvardad või heegelnõel ja materjal, mida kududa või heegeldada. Selleks võib olla traditsiooniline lõng, kuid edukalt saab kududa ka kilekoti- või piimapakiribadest. Samuti on see hea koht, kus käiku lasta kõik oma proovilapid või pooleli jäänud, oma aega ootavad kudumid. UAF toetab taas- ja uuskasutust. Piiriks on vaid fantaasia. Kududa võib üksi või ka meeskonnas.

Kuhu minu kudumisgraffiti festivalil satub?
Uue Ajastu Festival toimub Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuse ümbruses ning festivalialale jääb mitmeid puid, lillepotte, tänavavalgustusposte, prügikaste jms, mis ootavad õnnelikke kudumeid. Pilte festivalialal leiduvatest objektidest näeb siit:
Kudumisgraffiti konkursi koordinaator Maarja Mälberg on lahkesti nõus vastama teie küsimustele. Kirjutage maarja.malberg@gmail.com.

Mis kasu sellest saan?
Kümnele kõige kiiremale tublile kudujale annab Uue Ajastu Festival tasuta õnne sagedusel võnkumise pääsme. Seal saad imetleda enda tehtud tööd, seda ka teistele demonstreerida ning muidugi on huvitavatele töödele tänutäheks muudki auhinnad.

Palju meisterdamiseks aega antakse?
Kudumid peavad valmis ja festivalialal olema 10. augustil, kuid nagu eespool juba mainitud, siis kiirematele on tasuks priipääse festivalile. Et täpsemalt teada saada, uuri koordinaatorilt (kontakt eespool)

Kust saan inspiratsiooni?
Inspireerida võiksid teemad Armastus, Rahu ja Õnn ning kõik, mis nende sõnadega seostub. Samuti saab inspiratsiooni kirglike kudumisgraffiti kunstnike töödest, näiteks http://knitthecity.com/ või http://magdasayeg.com/.

Nobedust näppudesse ja kiirelt kuduma!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles