Leigo Järvemuusika toob Iirise, Siiri Sisaski ja Mari Boine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leigo Järvemuusika lavale avaneb vaade üle järve.
Leigo Järvemuusika lavale avaneb vaade üle järve. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Leigo Järvemuusika Festival toimub käesoleval aastal 3. ja 4. augustil ning tähistab Lõuna-Eesti kauni looduse keskel ühtlasi nii oma 15. kui Leigo klassikapäeva kunstilise juhi, maestro Neeme Järvi, 75. sünnipäeva.

Žanriliselt eklektiline, kuid just antud ajahetke ja keskkonda sobituv muusika, on olnud läbi aastate Leigo tunnusmärgiks. 3. augustil toimuv järvemuusika levimuusikapäev näitab sel korral oma naiselikumat palet ning lavalaudadel mängivad tol õhtul kandvat rolli vaieldamatult isikupärased lauljatarid – nii teevad tänavu Järvemuusika algatuse armastatud Eesti laulvad näitlejatarid Hele Kõrve ja Evelin Pang.

Ühe vähestest live-esinemistest Eestis teeb üks omanäolisemaid lauljaid, praegu juba rahvusvahelist tunnustust nautiv Iiris Vesik. Tõelist põhjamaa kargust toob Leigo sumedasse augustiöösse vana tuttav Norrast, saami lauljatar Mari Boine. Leigo Järvemuusika kontsertõhtu lõpetab aga alati karismaatiline Siiri Sisask, kes koos suurepärastest muusikutest saatjaskonnaga toob kuulajateni loomingut oma viimaselt, rockilikumalt heliteoselt «Hommikupuu». Lisaks sellele toimub 3. augustil Leigol ka trummimängu töötuba, mida viib läbi Reigo Ahven – kohti on vaid esimesele 20-le eelregistreerijale.

Leigo klassikapäev on juba mitu viimast aastat toimunud maestro Neeme Järvi taktikepi all. Tuntuim eestlasest dirigent tähistab sel aastal oma 75. juubelit ning ehk just seetõttu on ka klassikapäeva programm suursugusem ja majesteetlikum kui varem ning pakub äratundmisrõõmu ka publikule, kes klassikalise muusikaga igapäevaselt just sina-peal pole.

Ehkki orelikontserdid pole vabaõhulavadel tavapärane nähtus, on orel olnud juba aastaid Leigo Järvemuusika lahutamatuks osaks. Aare-Paul Lattiku orelimängule sekundeerib Cecil Corbel – haldjahäälne lauljatar Prantsusmaalt. Samaväärseks traditsiooniks nagu orelikontsert Leigol, on kujunenud ka Üle-Eestilise Noorte Sümfooniaorkestri esinemine – Leigol antakse noortele muusikutele taas erakordne võimalus kanda maailmakuulsaid heliteoseid ette Neeme Järvi taktikepi all. Leigo klassikapäeva «majabändi» etteastel saab sel korral kuulata programmi «Suuri avamänge läbi aegade» ning samuti Beethoveni surematut 5. Sümfooniat. Loomulikult ei puudu Leigolt järvemuusikasündmusele omased, vaimustavaid emotsioone pakkuvad tuleskulptuurid ja augustiööd valgustama lendlevad laternad.

Väravad avatakse Leigol mõlemal päeval kell 16:00 ning kontserdipäeva orienteeruv algusaeg on kell 17:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles