«Idioot» võitis Palićis kriitikute auhinna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Sarneti filmis «Idioot» kehastas Tambet Tuisk pahelist kurjategijat Rogožinit. Pildil koos Nastasja rolli mängiva Katariina Undiga.
Rainer Sarneti filmis «Idioot» kehastas Tambet Tuisk pahelist kurjategijat Rogožinit. Pildil koos Nastasja rolli mängiva Katariina Undiga. Foto: Gabriela Liivamägi

Rainer Sarneti film «Idioot» võitis eelmise nädala lõpus Serbias Palići filmifestivalil kriitikute peaauhinna.

Žürii sõnul anti auhind julgete vormiuuenduste eest, mis ometi säilitavad dostojevskiliku küsimuse inimhingest. 14.-20. juulini aset leidnud festival, mis on pühendunud Euroopa kinole, toimus tänavu 19. korda.

2011. aasta sügisel valminud «Idioot» põhineb Fjodor Dostojevski samanimelisel romaanil. Filmis mängivad Risto Kübar, Katariina Unt, Tambet Tuisk, Ain Lutsepp, Tiina Tauraite, Ülle Kaljuste jt.

«Idioodi» operaator on Mart Taniel, monteerija Tambet Tasuja, helilooja Ülo Krigul, kunstnik Jaagup Roomet ning produtsent Katrin Kissa.

Filmi maailmaesilinastus toimus Lõuna-Koreas Busani festivalil, see valiti PÖFFi, Göteborgi filmifestivali ja mitmete teiste mainekate festivalide programmi, samuti võitis «Idioot» 2012. aasta alguses Kultuurkapitali aastaauhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles