Red Hot Chili Peppers ja Franz Ferdinand astusid välja Pussy Rioti toetuseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liikmed (vasakult) Nadežda Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitš.
Pussy Rioti liikmed (vasakult) Nadežda Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitš. Foto: SCANPIX

Skandaalset naispunkbändi Pussy Riot on toetama asunud ka Red Hot Chili Peppers ja Franz Ferdinand.

Viimane astus möödunud nädalal üles Moskva lähistel toimunud muusikafestivalil ning pühendas ühe loo ka huligaansuses süüdistatavatele punkbändi liikmetele Nadežda Tolokonnikovale, Maria Aljohhinale ja Jekaterina Samutsevitšile, vahendab veebilehekülg Radio Free Europe.

Enne laulu «This Fire» kõlamist sõnas bändi laulja Alex Kapranos. «See lugu on pühendatud muusikutele, kes on sattunud trellide taha oma arvamuse avaldamise eest. See on pühendatud Pussy Rioti tüdrukutele.»

Red Hot Chili Peppersi laulja kandis Peterburis ja Moskvas üles astudes Pussy Rioti kirjaga t-särki ning kohtus ka punkbändi advokaadi Nikolai Polozoviga. Staar uuris, kuidas ta saaks muusikuid aidata.

Pussy Rioti liikmed korraldasid veebruaris skandaalse väljaastumise Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus.

Tolokonnikova, Samutsevitš ja Aljohhina ronisid 21. veebruaril kiriku altarile ning esitasid laulu, mida nad ise nimetasid punkpalvuseks. Laulus kutsutakse Neitsi Maarjat ajama presidendiks valitud Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks.
Bändi liikmetele on esitatud süüdistus huligaansuses ning neid võib süüdimõistmise korral oodata kuni seitsmeaastane vangistus. Kõik kolm on eeluurimise ajaks vahi alla võetud, ehkki kahel neist on väikesed lapsed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles