Meesterõivaste disaineri avaldus: Eestis moetööstust ei eksisteeri

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moedisainer Kalle Aasamäe
Moedisainer Kalle Aasamäe Foto: Jelena Rudi

«Kõik me tarbime moodi, sest meil kõigil on midagi seljas - me ei käi alasti ringi ja see, milles me ringi käime, on kellegi looming. Sellepärast ärgu tuldagu mulle seda vana laulu laulma, et mood ei huvita - see on loll jutt, sest mingil määral puudutab mood iga inimest,» ütleb meesterõivaste disainer Kalle Aasamäe.

Eesti ainukest omanimelist rõivabrändi Kalle HT arendav meesterõivaste disaineri Kalle Aasamäe (42) sõnul tammub Eesti moetööstus visalt mingit äraspidist ja muust maailmast erinevat rada, kirjutab Õhtuleht.

«Kui vaadata kas või viimast kevadet, siis kõik disainerid on ikkagi oma kevad-suvist kollektsiooni esitlenud. Minu jaoks on see vale. Eeldades, et disainerid siiski püüavad oma loomingut müüa ka väljapoole Eestit, on see katse juba eos nurjatud. Keegi välismaal ei võta sind tõsiselt, sest kõik poed ja sisseostjad löövad oma plaanid lukku kaua enne seda,» ütleb ta.

Kohaliku keskmise kliendi moeteadlikkus on Eestis Kalle Aasamäe hinnangul sama malli järgi kujunenud. Kui Kalle aprillis oma sügis 2012 - talv 2013 kollektsiooni esitles, sooviti neid tooteid juba sealsamas esitlusel osta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles