Evelin Ilves olümpiatõrvikujooksust: see oli minu elu ägedaim kilomeeter

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves olümpiatõrvikuga.
Evelin Ilves olümpiatõrvikuga. Foto: Andres Putting

Täna õhtul kandis Evelin Ilves Suurbritannias Kenti maakonnas Doversi linnas olümpiatuld.

«Tõrvikukandja, kes pidi mulle olümpiatule edasi andma, toimetati kohale paadiga, kuid ta jäi tormise ilma tõttu merehaigeks. Seega oli ootamatuks väljakutseks joosta planeeritud 300 meetri asemel kolm korda pikem maa. Vihmane ja tuuline ilm  nõudis pingutust, aga tee ääres kaasa elav rahvas oli suureks toeks, eriti eestlased. See oli minu elu ägedaim kilomeeter!» muljetas Ilves.

Evelin Ilves kandis tõrvikut kolmanda eestlasena, täna pärastlõunal kandsid olümpiatuld ka spordivõistluste korraldaja Renna Järvalt ja omanimelise viievõistluse korraldaja Jaanus Kala.

Olümpiatõrviku jooks algas 18. mail 2012 Plymouth’is ja liigub 70 päeva jooksul üle Suurbritannia. Kokku kannab tõrvikut umbes 8000 inimest. Kõik tõrvikukandjad saavad tuld kanda vähemalt 300 meetrit.

Renna Järvalt ja Jaanus Kala valiti žürii poolt välja eelmise aasta 27. septembril 20-st lõppvooru pääsenud kandidaadi seast. Renna ja Jaanus ostusid välja valituks tänu nende panusele Eesti rahvaspordi edendamisse. Kolmas Londoni olümpiamängude tõrvikukandja selgus selle aasta mai lõpus, kui Londoni olümpiamängude olümpiatule jooksu partner Samsung tegi koostöös Eesti Olümpiakomiteega SOS Lasteküla patroonile ning tervislikke eluviise edendavale Evelin Ilvesele ettepaneku olla kolmandaks tõrvikukandjaks.

Samsung Electronics on Londoni olümpiamängude ja olümpiatõrviku kandmise ülemaailmne partner, kes on toetanud olümpialiikumist enam kui 20 aastat. Enne igat olümpiamängude algust valib Samsung üle maailma olümpiasaadikud, kes toetavad ja tutvustavad olümpia ideed. Londoni olümpiamängude saadikuks Eestist on kümnevõistleja Mikk Pahapill.

Londoni olümpiamängude olümpiatõrvikukandmine sai algas Suurbritannias 18. mail ning lõpeb olümpiamängude avatseremoonial 27. juulil. Olümpiatuld kannavad 70 päeva jooksul 8000 tõrvikukandjat. Kokku läbib olümpiatuli 8000 miili. Rohkem infot leiad siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles