Staarisaate kohtunikurollist loobunud Rannap on valmis saanud uue teosega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap ja Mihkel Mattisen usuvad, et kuna nad harjutamise ajal ühe klaveri taga hakkama said, ei lähe nad ka tuuri jooksul tülli.
Rein Rannap ja Mihkel Mattisen usuvad, et kuna nad harjutamise ajal ühe klaveri taga hakkama said, ei lähe nad ka tuuri jooksul tülli. Foto: Peeter Langovits

Homme Tartus algava festivali Klaaspärlimäng avakontserdil esitleb Rein Rannap oma uusteose «La Sagrada Familia».

Kokku esineb festivali kuue päeva jooksul ligi 100 solisti, ansamblisti, orkestranti, dirigenti ja heliloojat. Jaani kiriku avakontserdil teeb kaasa eesti soost tippviiuldaja Anna-Liisa Bezrodny.

Rein Rannap kannab suure ja erilise löökpillide koosseisuga ette oma uue kammersümfoonia «La Sagrada Familia», mille loomise inspireeris tema külastus Antoni Gaudi hiilgavasse kirikusse.

Tuntud nimede seas saab festivalil näha ja kuulda Eesti esipianist Kalle Randalut, maailma tippflötisti Massimo Mercellit, kunstnikust muusikut Mark Kostabit ning Taani klavessiinikorüfeed Lars Ulrik Mortenseni.

Esiletõstmist väärivad Klaaspärlimängul kindlasti veel puhkpillivirtuoosid Rascher Saxophone Quartetist, Euroopa Liidu Barokkorkester, vene improvisatsioonlik Barock’n’Roll. Andres Mustoneni dirigeerimisel esineb Klaaspärlimäng Sinfonietta, keda on viimased kontserditurneed viinud Euroopa ja Lõuna-Ameerika prestiižseimatesse kontserdisaalidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles