Saientoloogiakirik käivitab telekanali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saientoloogiakirik käivitab telekanali
Saientoloogiakirik käivitab telekanali Foto: SCANPIX

Kurikuulus saientoloogiakirik, mille ridadesse kuuluvad sellised staarid nagu John Travolta ja Tom Cruise, plaanib käivitada tele- ja raadiokanali, levitamaks oma uskumusi, ideid ja arusaamu.  

Saientoloogiakirik ostis möödunud aastal Los Angeleses 42 miljoni dollari eest avaliku telejaama KCET, kirjutab Reuters.

Siiani on USA ulmekirjaniku L. Ron Hubbardi loodud organisatsioon oma ideid enamjaolt levitanud raamatu ja buklettide abil.

Meediakanalite abil loodetakse uusi liikmeid värvata.

«Saientoloogiakirik püüab nüüdisajaga kaasas käia ning hakkab tootma oma religiooni edastavaid tele- ja raadiosaateid,» selgitas saientoloogiakiriku rahvusvahelise osakonna pressiesindaja Karin Pouw.

Esindaja sõnul ei ole veel kindlaks määratud, millal saadete edastamisega alustatakse.

Oletatakse, et saientoloogiakiriku saated on sarnased kristliku sisuga tele- ja raadiosaadetega.

«Hollywodis on palju andekaid inimesi ning osa neist kuulub saientoloogiakirikusse. Saadete tegijaid ja produtsente leidub. Saadetes võivad esineda sellised kuulsused nagu seda on saientoloog Tom Cruise,» selgitas esindaja.

USA Buffalo ülikooli popkultuuri ekspert Ealyne Rapping sõnas, et teda saientoloogide selline ettevõtmine ei üllata.

«Oma telekanali abil saavad nad edastada kõike, mida soovivad. Neid on mõnda aega saatnud halb maine ning õige PRi abilsaavad nad maine puhastada,» selgitas Rapping.

Sainetoloogiakirikust lahkunute sõnul tegeleb see 60 aasta vanune organisatsioon ajupesuga, eraldab lapsed vanematest ning püüab üha enam kuulsuste üle kontrolli saada.

Sainetoloogid eitavad, et nad tegelevad inimesi kahjustavate asjadega.

Rappingi sõnul on kuulsuste nagu Tom Cruise ja John Travolta kuulumine saientoloogiakirikusse kahe teraga mõõk.

Saientoloogiakirik reklaamib end nende abil, kuid samas on staarid selle organisatsiooni lõksus ning neid kasutatakse ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles