Merepäevad: uhkeim külalislaev saabub Tallinna täna öösel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäevi külastav Soome suurim purjelaev Kahemastiline Gerda on ligi 50 meetrit pikk ning jääb kolmeks päevaks kõigile uudistamiseks Lennusadamasse.
Merepäevi külastav Soome suurim purjelaev Kahemastiline Gerda on ligi 50 meetrit pikk ning jääb kolmeks päevaks kõigile uudistamiseks Lennusadamasse. Foto: promo

Lisaks üksteise järel Tallinna kolme sadamasse saabuvatele meresõidukitele jõuab neljapäeva, s.o täna hilisööl Lennusadamasse tänavuste Tallinna Merepäevade uhkeim külalislaev, Soome suurim purjelaev Gerda. Soome vesilennukid maanduvad seal samas homme kell 15.

Merepäevi külastav Soome suurim purjelaev Kahemastiline Gerda on ligi 50 meetrit pikk ning jääb kolmeks päevaks kõigile uudistamiseks Lennusadamasse.

Teine tänavune külalislaev Soomest on 37 meetri pikkune Helena, mille kodusadamaks on Uusikaupunki. Alus saabub laupäeval ja peatub samuti Lennusadamas.

Samas näeb ka Eesti «uusimat» vanalaeva, hiljuti Soomes renoveeritud kaljast Hoppet. Kolmas merepäevade külalislaev on Läti laev Libava, mis hakkab pakkuma poolteist tundi kestvaid laevaretki Tallinna lahele. Libava paikneb Reisisadama D-terminali juures.

Vesilennukid maanduvad kava kohaselt Tallinna Lennusadamas homme, s.o reedel kell 15. Soome lennukikaptenid on teatanud, et teevad lõpliku otsuse vahetult enne väljalendu, sest kõik sõltub siiski ilmast.

Niisamuti sõltub ilmaoludest laupäeva hilisõhtusse kavandatud Taavi «Miisu» Varmi haruldane videomapping laevale Blue Sirius.

Viimane ilmaprognoos lubab laupäeva õhtuks tuult minimaalselt, millega ettevõtmine saab toimuda. Samas palume jälgida ilmateadet või viimast teavet Tallinna Merepäevade kodulehel www.tallinnamerepaevad.ee.

Tänase seisuga on täitunud kõik eelregistreerimist nõudnud rattaretked, ekskursioonid BLRT tootmisaladele, Geriljakino üllatusseanss Miinisadamas, turismikonverents «Lennukad ideed Lennusadamas» ning varahommikused laevareisid koos Mari Kalkuniga Tallinna lahele.

Pileteid on veel saada Jazziala kontsertidele reedel (Sofia Rubina kell 21.30) ja laupäeval (Abraham’s Café kell 21.30) ning Siiri Sisaski eksklusiivkontserdile Lennusadama angaarides reede hilisööl vastu laupäeva (algus täpselt südaööl).

Ühtlasi kutsume inimesi üles viiendat korda nii suurelt tähistatavaid Tallinna Merepäevi sõnas, pildis või videos jäädvustama.

Kui märkad linnas või merel midagi, mis merepäevi kõige paremini iseloomustab ning mida teistega jagada tahad, siis lae see üles merepäevade Facebooki lehele.

Kõigil päevadel jagame osalejate vahel priipääsmeid Tallinna Merepäevade tasulistele kontsertidele ja ka teisi auhindu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles