Vanemad müüsid oma lapsi eBays

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
eBay logo
eBay logo Foto: AFP / Scanpix

Saksamaal Hoyerswerdas elavad vanemad müüsid oma lapsi eBays.

Venemaalt pärit 40-aastane Jelena ja 47-aastane Grigori küsisid 11-aastase Darja ja 13-aastase Nikita eest tuhat eurot (15 640 krooni), vahendab STT.

Vanemad kirjeldasid oma lapsi kui hästi kasvatatuid.

Möödunud aasta detsembris üles pandud müügikuulutust vaatas 90 eBays käinut, kellest üks andis asjast politseile teada.

Peale seda võttis internetilehekülg selle müügikuulutuse maha.

Kriminaalpolitsei ja sotsiaaltöötajad külastasid selle perekonna kodu ja konfiskeerisid nende arvuti.

«Nad vaatasid kogu meie korteri üle ning küsitlesid venda ja mind. Lõpuks ei pidanud ma vastu ja hakkasin nutma,» meenutas tütar Darja.

Vanemate sõnul said ametivõimud asjast valesti aru.

«Ootasime ühiskonnalt teistsugust reaktsiooni. Kui politsei pidas meie kuulutust inimestega kauplemiseks või pedofiiliaks, siis  ta oli eksiteel,» selgitas isa Grigori.

Grigori jätkas, et kuulutuse eesmärgiks oli anda märku nende perekonna raskest olukorrast. Nimelt pole müügis olnud laste vanematel mitte mingisugust kodakondsust. Ilma passideta aga nad ei saa reisida.

Kummalise olukorra põhjuseks on asjaolu, et vanemad immigreerusid Saksamaale Nõukogude Liidust ja selle järgselt on Saksamaal immigratsiooniseadusi muudetud.

Venelased märkisid, et nad ei laseks mitte kellelgi oma lastele liiga teha.  Politsei ei vahistanud vanemaid ja  lapsed jäeti oma vanemate juurde.

Saksa seaduseandjad aga näevad juhtumit lastega kaubitsemisena, mille eest võib saada kuni kümne aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles