Occupy Wall Street meeleavalduse järgselt leitud DNA võib aidata mõrva lahendada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Fox
Sarah Fox Foto: SCANPIX

Inimõigusliikumise Occupy Walls Street meeleavalduspaigast ja ühest mõrvapaigast leiti ühesugust DNAd.

New Yorgi politsei käivitas selle tõttu uuesti kaheksa aasta eest aset leidnud noore naise tapmise uurimise, edastab foxnews.com.

21-aastane Juilliardi kunstikooli üliõpilane Sarah Fox leiti 2004. aasta mais New Yorgi Inwood Hill pargist alasti ja kägistatuna.

Ta jäi paar päeva varem kadunuks, kui oli tervisejooksu tegemas. Krimiuurijad leidsid pargist naise surnukehas juures ka ta CD-mängija. CD-mängijalt leitud DNA klappis Occupy Wall Street meeleavalduse järgselt East Flatbushi piirkonnast leitud DNAga.

Meeleavaldajatest jäi Beverly Roadi metroojaama maha kett, mille olev DNA sobis kokku Foxi CD-mängijalt eristatud DNAga.

Ketileid tehti selle aasta märtsikuus, kuid siis ei arreteeritud kedagi.

Politsei otsib nüüd isikut, kelle DNA oli nii tapetud naise muusikamasinal kui meeleavaldajatest maha jäänud ketil.

Ei ole kindlat tõendit selle kohta, et see DNA on kellegi meeleavaldaja oma.

John Jay kolledži krimiteadlase Lawrence Koblinsky sõnul võib leitud DNA aidata juba nii-öelda ära jahtunud tapmisjuhtumi.

«Kahel esemel on sama DNA. Me ei saa midagi kindlat öelda enne, kui teeme selle DNA omaniku kindlaks. Kuid tõenäosus, et isik, kelle DNA on CD-mängijal, on ka Foxi mõrvar,» tõdes Koblinsky.

Politsei on pikka aega hoidnud silma peal ühel 47-aastasel mehel. Tema vastu ei ole seni aga süütõendeid leitud. See mees, kes on USA kodanik, elab Lõuna-Aafrika vabariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles