Põnev üritus: «Hispaania maitsed. Tapas» esitlus restoranis Platz

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotermanni kvartalis, restoranis Platz toimub Helen Eelranna raamatu „Hispaania maitsed. Tapas“ esitlus
Rotermanni kvartalis, restoranis Platz toimub Helen Eelranna raamatu „Hispaania maitsed. Tapas“ esitlus Foto: Erakogu

Juba sel neljapäeval, 12. juulil, kell 17-18 toimub Rotermanni kvartalis, restoranis Platz Helen Eelranna raamatu «Hispaania maitsed. Tapas» esitlus.


Pisut raamatust:

Sõna «tapa» tähendab hispaania keeles korki. Rahvasuu räägib, et sajandeid tagasi katsid hispaanlased veinipudelite suid juustu– või singitükiga: peamiselt selleks, et kärbsed pudelisse ei tükiks, aga teisalt oli suutäit mõnus ka veinile peale ampsata. Nii sai alguse tänases Hispaanias hiiglaslikud mõõtmed saavutanud tapastekultuur.

Iga Hispaaniat külastanud inimene on näinud imetillukesi tapas-baare, kus lustakad onud juba hommikust saati sumisevad. Enamjaolt ulatatakse joogi tellinud külastajale mõni suupiste lihtsalt niisama maitsmiseks kauba peale.

Hispaaniapäraste suupistete, kodusteski tingimustes, valmistamise kasuks räägib mitu asjaolu: lihtsus, efektsus, kiiresti valmistatavus, taskukohasus ja figuurisõbralikkus.

Lisage igale raamatus «Hispaania maitsed. Tapas» sisalduvale retseptile hispaaniapärased kohustuslikud koostisained – rõõm, armastus ja tänulikkus – ning nautige!

Raamatu autor Helen Eelrand elab oma perega alates 2009. aasta kevadest Lõuna-Hispaanias Cadizi provintsis. Ta on nüüdseks juba mitme Eestis ilmunud raamatu autor ja ka kaasautor.

Neljapäeval, 12. juuliL toimuval raamatuesitlusel on kohal ka Hispaanias elav raamatuautor Helen.

Pisut Helenist:

Raamatu autor Helen Eelrand on pärit Pärnust, tegutsenud raadiodiskori, uudistereporteri ja toimetajana erinevates Eesti väljannetes.

2006. aastal alustatud hispaania keele õpingutest kukkus kogemata välja peadpööritav armastus selle maa ja rahva vastu, mis viis kolme aasta eest kolimiseni Edela-Hispaaniasse El Puerto de Santa Mariasse, kaasas eestlasest mees ja kolm erinevas vanuses last.

Kirest Hispaania vastu on tänaseks saanud sama tuline püsisuhe ja Helenist sealne isehakanud kultuuratašee, kelle maja on alailma täis eestlastest külalisi. Kõik see on pikemalt kirjas kahes eelnevas raamatus "Pasodoble" ja "Mida te kogu aeg lõkerdate? 100 põhjust, miks armuda Andaluusiasse".

Kuna kõik külalised on hullunud hispaania toitude maitsest, sai nüüd kaante vahele ka Heleni raamat , mille tahaks esmavaatlusel lihtsalt ära süüa: "Hispaania maitsed. Tapas", mis on illustreeritud Silvia Pärmanni imeilusate fotodega.

Kohtumiseni juba sel neljapäeval, 12. juulil, kell 17-18 Rotermanni kvartalis, restoranis Platz!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles