Ühe naise sõda – sel suvel juba 14 518 «ohvrit»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapjanälkjas
Tapjanälkjas Foto: Wikipedia.org

Ida-Rootsis Gävles elav naine peab sõda tapjanälkjate ehk Hispaania teetigude vastu ning ta paneb täpselt kirja, kui palju ta neid tapnud on.

65-aastane Hilkka Risberg avastas tapjanälkjad oma aiast paar aastat tagasi, edastab The Local.

Risbergi aias hakkasid siis hävinema nii maitsetaimed kui lilled.

«Kõik sai alguse kolm aastat tagasi. Nad hävitasid kõike nende teele jäänut. Viisin neid minema, kuid nad tulid üsna kiiresti tagasi. Selle tõttu langetasin lõpuks otsuse nad tappa,» selgitas Risberg.

Rootslanna hävitas tapjanälkjaid massiliselt, kuid see ei aidanud. Lõpuks hakkas naine üles märkima, kui palju ta neid tapnud on.

«Alustasin «ohvrite» kirja panemist sellel aastal 10. mail. Alates sellest kuupäevast kuni selle nädalani olen hävitanud 14 518 nälkjat,» teatas naine.

Risberg tapab neid limukaid nii oma aias kui ka sellest 500 meetri raadiuses. Ta ühe päeva rekord on 813, millest 425 hommikul ja 388 õhtul.

Risberg kasutas tapjanälkjate hävitamiseks esmalt oksakääre, kuid nüüd on ta kasutusele võtnud terava hangu.

Risbergi sõnul üldjoontes talle loomad meeldivad, kuid tapjanälkjad on tema silmis ilged kannibalid. Naise sõnul on ta näinud, kuid selle liigi esindajad surnud kaaslasi söövad.

«Osa mu tuttavaid ei kiida nälkjate tapmist heaks ja peab seda julmaks. Samas tapetakse sääski ja kärbseid. Austan nende arvamust, kuid tapjanälkjad on Rootsis võõrliik. Neil ei ole siin looduslikku vaenlast ning nad saavad segamatult paljuneda. Inimene on ainus, kes nende arvukus piirata saab,» tõdes rootslanna.

Tapjanälkjad ehk Hispaania teeteod kannavad teaduslikku nime Arion lusitanicus. Selle liigi esindajad hävitavad oma teel kõik, mis neile ette jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles