Ilusat muusikat ja head toitu

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali üks värvikamaid esinejaid Prince Rama.
Festivali üks värvikamaid esinejaid Prince Rama. Foto: Erakogu

Eesti suuruselt 36. linn Kilingi-Nõmme avab juba kuuendat korda juulikuu esimesel laupäeval oma väravad muusikasõpradest külalistele. Ilusa muusika festival Schilling paneb lisaks muusikale tänavu eriti suurt rõhku heale toidule.


Festivali algataja ning peakorraldaja Ants Tõnisson, kes peolkäijatele tuntud ka kui DJ Estrada märgib, et kuna majanduslikus mõttes on sellise rahvusvahelise festivali korraldamine Kilingi-Nõmmes täielik ajuvabadus, siis ongi rõhutud sellele, et iga esineja korraldajatele sajaprotsendiliselt meeldiks.

Selleaastase festivali peaesineja on New Yorgi õdede-duo Prince Rama, mille muusika seob kokku krautrock’i, tantsupsühhedeelia ning rituaalimeeleolud.

Välisesinejate nimekirja mahuvad veel Kanada indie-muusik Sean Nicholas Savage, psühhedeelset rokki aasia ja aafrika eksootiliste kõladega segav Türgi ansambel Hayvanlar Alemi, unenäolist popmuusikat esitav New Yorgi ja Berliini duo Fenster ning seitsmeliikmeline Venemaa indie-bänd The Retuses.

Kodumaise muusika paremikku esindavad tänavu Jaan Pehk, Ans. Andur, Marten Kuningas, Candy Empire, Väljasõit rohelisse, Mirabilia ja Argo Vals. Marten Kuningas astub Schillingul üles uue omanimelise bändi ja verivärske kavaga ning esitleb äsjailmunud albumit «Janu».

Jaan Pehk ehk Orelipoiss annab traktorikastist ehitatud Pehulaval õhtu jooksul lausa kolm kontserti.

Kui eelmistel kordadel kolis pidu ööseks kultuurimajja klubiõhtule, siis selleaastase ilmselt suurima uuendusena jäävad need uksed suletuks, kuid festivaliplatsil kestavad kontserdid sellevõrra kauem, koguni kella kolmeni öösel.

Kui festivalidel kuuleb tihti nurinat pakutava toidu üle, mis suures osas friikartulitest ja vorstikestest koosneb, siis Schilling on rutiinse menüü tänavu täielikult välja vahetanud ning koondanud kõik toidupakkujad eraldi restoranialale. Nautida saab ka isemeisterdatud söögipoolist – festivalialal tegutseb peredele suunatud Kahviahvi kokakool.

FESTIVAL

Ilusa muusika festival Schilling

•    7. juulil kell 15 Kilingi-Nõmme Suveaias

•    12 esinejat Eestist, USAst, Kanadast, Türgist, Saksamaalt ja Venemaalt

•    Pilet kuni 6. juunini 20 €, festivalipäeval 25 €, üllatusi sisaldav toetajapilet 40 €. Pensionärid, puuetega inimesed ning kuni 16-aastased noored saavad festivalile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles