Cruise´i ja Holmesi abielu kontrollis saientoloogiakiriku juht?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Cruise ja Katie Holmes oma pulmapäeval
Tom Cruise ja Katie Holmes oma pulmapäeval Foto: SCANPIX

Hollywoodi staaride Tom Cruise`i ja Katie Holmesi abielus oli veel kolmas osapool.

2006. aastal Itaalias sõlmitud abielus oli probleeme juba algusest alates, kuna paari ellu sekkus pidevalt saientoloogiakiriku juht David Miscavige, kirjutab The Sun.

Miscavige oli Cruise`i ja Holmesi pulmas isameheks ning andis Cruise`ile pidevalt eluks juhtnööre.

Teada on, et saientoloogiakiriku juht tegi näitlejale kalleid kingitusi. Üks neist oli lennukiangaar, kuhu Cruise sai panna oma eralennuki ja luksusautod.

Cruise´i lähikonda kuuluvate isikute sõnul olid need kaks meest lahutamatud. Cruise küsis enne otsuste langetamist alati Miscavige`ilt nõu.

«Tom arvestab tema arvamustega. Katie tundis, et ta ei ole oma mehe elus esikohal. Kui Katie sai aru, et Tom on täielikult Miscavige`i mõju alla, andis ta lahutuse sisse,» sõnas allikas.

Varasemast on teada, et kui Cruise oli  veel abielus Nicole Kidmaniga, siis püüdis ta saientoloogiakirikust välja astuda. Saientoloogid ei lasknud tal seda teha ning Cruise`ia Kidmani abielu läks lõhki.

Endine saientoloog, 27-aastat selles organisatsioonis olnud Amy Scobee avaldas paljastava raamatu «Scientology: Abuse at the Top». Scobee andis möödunud aastal intervjuu, milles rääkis ka Cruise`i ja Miscavige`i suhtest.

«Tom Cruise ja David Miscavige on parimad sõbrad. Nad ülistavad ja kiidavad teineteist ning saavad alati hästi läbi,» selgitas Scobee.

Kuid kahe mehe suhtel olevat ka negatiivne pool – Miscavige kasutavat Cruise´i kuulsust oma huvides ära.

«See on kurb, sest Cruise on andekas näitleja. Avaliku elu tegelased nagu Cruise, pakuvad huvi sotsiopaatidele nagu seda on Miscavige. Kahju, et Cruise seda ei mõista,» nentis naine.

Väidetavalt püüdis Cruise ka oma naist Katie Holmesi saientoloogiakirikuga liituma sundida, kuid see ei õnnestunud.

Saientoloogiale pani aluse USA ulmekirjanik L. Ron Hubard. Siiani vaieldakse, kas tegemist on religiooni, eneseabiõpetuse, ajupesu või manipuleerimisega.

Endised saientoloogid ja saientoloogia vastased arvavad, et saientoloogiakirik on kuritegelik organisatsioon, mille meetodid ja kontrollimehhanismid sarnanevad totalitaarse režiimi omadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles