Rannapungerja Tuletorni kontsert toob staarid kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Sal-Saller
Hendrik Sal-Saller Foto: Marko Mumm

Sel nädalalõpul, 6.-7. juulil Rannapungerjal toimuv Tuletorni kontsert pakub head muusikat nii romantikule kui rokilikuma stiili austajale.

Üles astuvad Metsatöll ja Siiri Sisask ning ürituse lõpetab Estonian Dream Big Bänd – solistideks Hendrik Sal-Saller, Hedvig Hanson, Tanja Mihhailova ja Uku Suviste.

«Sel korral tuleb Tuletorni kontsert Peipsi äärde mitmekesisema kavaga kui kunagi varem,» rääkis Tuletorni kontserdi peakorraldaja Guido Kangur. «Möödunud aasta publiku soovile vastu tulles saab kuulda tõsist rock-muusikat ning teisel päeval on oodatud need, kes otsivad midagi hingele. Ja nagu ikka, on kontserdipaigaks romantiline Rannapungerja, vaatega otse suvisele Peipsile.»
Esimesel kontserdipäeval astuvad lavale Siiri Sisask, kes esitab laule oma värskelt albumilt «Hommikupuu»» ning Eesti tuntuim folk-rock bänd Metsatöll plaadiga «ULG».

Teisel päeval ühendavad professionaalsed kitarristid ansamblist Weekend Guitar Trio oma väed näitlejatega Eesti Draamateatrist, et esitada koos võrratut kitarrimuusikat – kuulda saab nii omaloomingut kui maailmaklassikat.

Võimsa punkti paneb Tuletorni kontserdile Estonian Dream Big Band koos suurepäraste solistide – Hendik Sal-Salleri, Hedvig Hansoni ja Tanja Mihhailova ning Uku Suvistega.

«Olen ise Ida-Virumaal sündinud-kasvanud ja tegelikult on see juba mu ammune unistus, et saaksin kuulda Estonian Dream Big Bandi Peipsi kaldal esinemas,» rääkis Guido Kangur. «Nad on ka ise öelnud, et Rannapungerjal tuleb nende aasta suurim ülesastumine – kolmetunnisel kontserdil saab kuulda nelja erinäolist solisti esitamas väga erinevas stiilis muusikat jazzist popini.»
Mõlemal päeval esinevad ka kohalikud lauljad, pillimängijad ja tantsijad. Ühtlasi saab Tuletorni kontserdiga alguse «Seitsme linna muusika festival» koostöös Eesti Kontserdiga, mille raames saab head muusikat kuulda veel mitmetes Ida-Virumaa looduskaunistes paikades.
 

Kava:
 

6. juuli
19.00 «Seitsme linna muusika» festivali avamine
Alutaguse Kaunid Kunstid
20.00 Hommikupuu / Siiri Sisask
21.30 ULG / Metsatöll

7. juuli
15.30 Alutaguse Kaunid Kunstid
16.00 Weekend Guitar Trio Soo/ Jürjendal/ Leemets
Eesti Draamateater Malmsten/ Pass/ Prangel/ Avandi
17.30 Alutaguse Kaunid Kunstid
19.00 Estonian Dream Big Band Siim Aimla juhtimisel
19.00 Hendrik Sal-Saller
20.30 Hedvig Hanson
22.00 Tanja Mihhailova / Uku Suviste
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles