Brittide arvates ei peaks naised alates 39. eluaastast bikiine kandma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brittide arvates ei peaks naised alates 39. eluaastast bikiine kandma
Brittide arvates ei peaks naised alates 39. eluaastast bikiine kandma Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud küsitluse kohaselt ei peaks naised alates 39. eluaastast enam bikiine kandma.

Kuigi öeldakse, et elu algab 40-selt, siis iga seitsmes britt leidis, et 39. eluaasta on bikiinide kandmise jaoks viimane piir, sest keha ei ole enam nii heas vormis kui nooremana, kirjutab The Telegraph.

Samas aga on maailmas üsna palju üle selle vanuse naisi, kes bikiinides head välja näevad.

Üheks selliseks näiteks on näitlejanna Helen Mirren, kes on 60. eluaastates ning väga heas vormis. Kõmufotograafid tabasid ta möödunud aastal kandmas erksat punast värvi bikiine.

Üle 39-aastastest inglannadest 16,8 protsenti ei ole bikiinide ostmisest loobunud. Samas 13,2 protsenti ei julge bikiine poes proovida, kuna peab enda keha liiga inetuks.

9,8 protsenti on aga nii julged, et küsivad bikiinide ostuks müüjannalt nõu. 47,2 protsendi inglannade sõnul on enamus bikiine neile mitte sobiva lõikega.

Sel suvel jõudsid Suurbritannias müügile ka bikiinid, mis on mõeldud keskmisest suurema kehakaaluga naistele.

Paljude inglannade sõnul peaksid bikiinitootjad arvestama sellega, et on väga erineva kehakujuga naisi.

«Naiste keha muutub aja jooksul. Tähtis on igas vanuses leida endale riided, sealhulgas ka bikiinid, mis hästi seljas istuvad. Vanemas eas teatakse paremini, mida selga panna, mida mitte. Kui on sobivad ja mõnusad riided, siis ollakse enesekindlamad,» sõnasid inglannad.

Küsitluses osales kokku üle 2000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles