USA järvest leiti roosa nokisdelfiin

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA järvest leiti roosa nokisdelfiin
USA järvest leiti roosa nokisdelfiin Foto: AFP / Scanpix

USAs Louisisana osariigis asuvast Calcasieu järvest leiti roosa nokisdelfiin.

Järvel lõbureise tegeva laeva kaptenil Erik Ruel õnnestus haruldast, albinismi põdevat veelooma pildistada, kirjutab The Telegraph.

Rue sõnul ujus roosa delfiin koos nelja kaaslasega, kes olid tavapäraselt tumeda nahavärvusega. Üks nendest delfiinidest oli noorte delfiinide ema.

«Märkasin delfiine ja nende seas midagi palju heledamat. See isend osutus roosaks delfiiniks. Tundus, nagu keegi oleks ta roosa värviga üle värvinud,» sõnas mees.

Rue sõnul tundus hele delfiin hoolimata oma nahavärvist hea tervise juures olevat.

«Lisaks heledale nahale on sellel delfiinil ka punased silmad, mis viitavad albinismile. Tundus, et ei keskkond ega ka päikesevalgus ei mõjuta seda erilist isendit, sest võrreldes teiste delfiinidega, hüppas ta sagedamini veest välja,» nentis mees.

Bioloog Regina Asmutis-Silvia sõnul on albinismi põdevad delfiinid küllaltki haruldased.

«Albinismi kutsuvad esile muutused genoomis ning see võib olla pärilik,» selgitas bioloog.

Albinism (albinootilisus, pigmenditus) on osaline või täielik värvaine ehk pigmendi melaniini puudumine, mistõttu nahk ja karvad on tavaliselt heledad ning silmade vikerkest sagedamini hele. Albinootilist isendit nimetatakse albiinoks.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles