Mis on shibari show?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmakordselt jõuab Eestisse maailmas järjest rohkem populaarsust koguv SHIBARI SHOW KARADA tunnustatud meistriBoris Mosafiri eestvedamisel
Esmakordselt jõuab Eestisse maailmas järjest rohkem populaarsust koguv SHIBARI SHOW KARADA tunnustatud meistriBoris Mosafiri eestvedamisel Foto: G-punkt

Reedel, 29. juunil toimub ülimenukas afterparty klubis G-punkt üks ebatavaline crazy eriüritus Rope & Hope, mille raames jõuab Eestisse esmakordselt maailmas järjest rohkem populaarsust koguv SHIBARI SHOW! 

Mis on shibari show? 

See on Jaapani erootiline sidumise kunst.

Shibari seob endaga hulgaliselt erootilise mängu võtteid, alates väga lihtsatest, süütutest ja praktiliselt igale paarile kättesaadavatest, kuni rafineeritult karmideni, vahendab Erobalt.com

Jaapanis eksisteerivad erinevad shibari koolkonnad, mis kasutavad erinevat viisi sidumisstiile, kuid  on kõik siiski lõppkokkuvõttes ühe ja sama eesmärgi saavutamiseks.
 

Tänapäevane shibari toob esiplaanile erootilise efekti ning vaatleb teisi aspekte abistavatena

Näiteks seisneb Jaapani bondaaži esimene eripära selles, et partner köidetakse alati selliselt, et rõhutada tema seksuaalsust.

Jaapani stiilis sidumisel kasutatakse intensiivselt punktmassaaži shiatsu meetodeid. Sõlmede pigistamise teel erogeensetele ja erogeensete kõrval asuvatele aladele tagatakse erutuse efekt.

Teine eripära seisneb selles, et erinevalt lääneriikide sidumise armastajatele, kes tihtipeale kasutavad käeraudu või nahast rihmasid, kasutavad jaapani meistrid pea alati vaid nööre.

Shibari ei sea oma eesmärgiks vigastada jäsemeid, kõõluseid jne. Nende võtete abil võib siduda partnerit väga õrnalt, kuid põhiliseks eesmärgiks on siiski, et partner ei vabaneks köidikutest  iseseisvalt.

Kolmas eripära seisneb selles, et shibari pole mitte ainult funktsionaalne, vaid ka dekoratiivne

Sõltumata sidumise eesmärgist peaks shibari välja nägema väga korralik. Võrreldes shibari võtteid ja euroopa bondaaži, jääb mulje, et eurooplane justkui kiirustab kuhugi.

Eurooplasele ei paku huvi, kuidas ta seob. Talle pakub huvi, milleks ta seda teeb, miks ta seda teeb ning kui palju aega see võtab, kuna mõne minuti pärast seisab tal ees näiteks tähtis kohtumine.

Jaapanlane aga, erinevalt eurooplasest, ei kiirusta. Jaapanlane süveneb asjade tegemisse põhjalikult. Seetõttu näevad isegi jaapanlase seotud kingapaelad välja justkui professionaalse disaineri kätetöö.

Seega, vaadates Jaapani bondaaži on näha, et inimene, kes tegi need sidumised, rakendas selleks mitte ainult oma käsi ja fantaasiat, vaid ka suurt esteetilist maitset.

On näha, et tegija ei kiirustanud kuhugi. Et iga keerdu tehti läbimõeldult, et mitte ükski sõlmeke ei ole seotud niisama.

Jaapani bondaaži neljas eripära seisneb selles, et inimene fikseerub iseenda külge

Jaapani bondaažis ei näe te ristisidumist voodil, mil iga käsi ja jalg on seotud oma nurga all. Inimest ei tõmmata lahti erinevates suundades, vaid vastupidi, korjatakse kokku justkui hunnikusse.

Käed ja jalad fikseeritakse alguses üksteise külge, seejärel keha külge. See on traditsioon, millest sündiski tõeline shibari.

Selleks, et mõista jaapani sidumiskunsti eesmärke ja meetodeid, on tähtis mõista jaapanlaste mõtteviisi

Jaapani kultuuris on rühm alati väärtuslikum, kui selle moodustavad indiviidid. Antud juhul on rühmaks - teie ja teie partner, sidumise seanss aga - see on rühmatöö.

Rühma progressiks on tähtsad: püüd ilu ja täiuse poole ning püüd kestvale ja intensiivsele erootilisele erutusele.

Meistri jaoks on tähtis ilu, täiuslikkus ja esteetiline veetlus, partneri jaoks aga - nööride füüsiline ja vaimne mõju ning mõlemale - partnerite vahel vastastikune mõju ja vastastikune arusaam.

Paralleeli võib tõmmata suisa Jaapani Ikebana kunstiga, mille puhul on tegu kunstiga, kus esitletakse lille ilu tühjas ruumis.

Ei ole üllatav, et just seotud partneri ülesriputamine on Jaapani sidumise kunsti üks väga oluline osa, kuna see võimaldab paigutada partner tühja ruumi justkui imeilus lilleke.

Shibari juures on oluline mõista, et Jaapani partnerid tajuvad suurt austust üksteise vastu, mis kasvab just nimelt partnerite vastastikkuse tegevuse protsessi käigus.

Partnerite vastastikkuse austuse kasv, vastavalt Dzen´ile, moodustabki väärtuse, mis muudab rühma millekski rohkemaks, kui kõik selle liikmed eraldi.

Jaapanis eksisteerivad shibari erinevad koolkonnad, mis kasutavad erinevat liiki sidumist, kuid need eksisteerivad siiski vaid ühe ja sama eesmärgi saavutamise nimel.

29. juunil jõuab esmakordselt ka Eestisse maailmas järjest rohkem populaarsust koguv SHIBARI SHOW KARADA, tunnustatud meistri Boris Mosafiri eestvedamisel.

Show toimub klubis G-punkt.

Ekstreemsete tasuta shotidega kostitab pidulisi Averna!

Samuti pakub klubi võimalust proovida sushit serveerituna Nyotaimori stiilis ehk alasti kehal.

Muusikat valib erikülaline DJ Alex Rostov.
Uksed avatakse kell 22:00
Dresscode: SMART CASUAL / FREAKY

NB! RANGE FACE CONTROL!!!



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles