Ameeriklane leidis talt 42 aastat tagasi varastatud auto eBays müügilt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklane leidis oma 1967. aasta Austin Healey eBays müügilt sportautode seast
Ameeriklane leidis oma 1967. aasta Austin Healey eBays müügilt sportautode seast Foto: Wikipedia.org

USAs Texase osariigis elav mees ei uskunud oma silmi, kui leidis talt 1970. aastal varastatud auto eBayst müügilt.

Bob Russell teatas sellest politseile ning politseiuuring kinnitas, et tegemist on sellele mehele kuulunud masinaga, kirjutab Sydney Morning Herald.

Russell leidis oma 1967. aasta Austin Healey müügilt sportautode seast.

Russell sai oma masina tagasi, selle eest midagi maksmata. Mehe sõnul ei ole ta juhtunust siiani toibunud.

Ameeriklane mäletas peast ka oma masina registreerimisnumbrit.

Russelli jaoks on see auto osa ta minevikust, kuna ta oli selles koos oma tulevase naisega esmakohtingul kui nad õppisid Philadelphias Temple`i ülikoolis.

Pärast teist ühist õhtut ei saanud Russell oma masinat tavapärasesse paika parkida, kuna kellegi teise auto oli juba ees. Ta pidi auto parkima oma kodust kaugemale. Järgmiseks hommikuks oli ta masin kadunud.

«Teatasin autovargusest politseisse. Ma ei tea miks, kuid olen hoidnud alles autovargusega seotud dokumendid ning selle masina võtmed,» selgitas ameeriklane.

Auto tagasi saamiseks helistas Russell eBaysse. Nende kaudu sai ta müüja kontaktid. Müüja sõnas, et ostis auto mehelt, kelle sõnul oli see tema valduses olnud alates 1970. aastast.

Russellil õnnestus saada koopia kunagisest politseidokumendist, mis näitas, et ta auto varastati. See oli üsna keeruline, kuna vargusdokumentide seast oli see 1975. aastal arhiivi saadetud.

Lõpuks jõudis ta vajaliku dokumendi jälile USA kuritegevusregistri kaudu. Philapdelphia politsei käivitas uuesti selle autovarguse juhtumi uurimise.

Politsei konfiskeeris masina üks kuu pärast seda, kui Russell selle eBayst leidis. Auto tagastati Russellile.

Russell maksis oma auto eest kunagi 2000 dollarit ning ta jõudis sellega sõita 53 000 kilomeetrit. Nüüd näitas mõõdik, et läbitud on 67 700 kilomeetrit, kuid auto hind on sellegi poolest kerkinud 3000 dollarini.

«Kui see masin ära remontida, võib hind olla isegi 5000 dollarit,» lausus omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles