Teadlane selgitab: Bieberi-palaviku põhjused ja ravi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Bieber
Justin Bieber Foto: SCANPIX

Teadlased uurisid Justin Bieberi teismelisi fänne, et välja selgitada, miks on levinud selline tõbi nagu Bieber Fever.

Neuroteadlane Daniel Levitin uuris noorte MRT-pilte ja leidis, et «tuttav lemmikmuusika stimuleerib dopamiini vabanemist, mis tekitab samasuguse emotsiooni nagu šokolaadi söömine või mida tunneb hasartmängusõltlane raha võites», kirjutas Wall Street Journal.

Kuigi ka poisse võib Bieberi-palavik ohustada, on suurima riski all teismelised tüdrukud. Muusikatööstus kasutab seda rõõmuga ära. «Minu ajal, 60ndatel ja 70ndatel, eemaldasid Tiger Beat ja teised muusikaajakirjad meessoost teismelisteiidolite fotodel habeme,» sõnas dr Levitin.

Kõik pole siiski lootusetu ja Bieberi-palavikule on olemas ka ravi - see on täiskasvanuks saamine.

«Varem olin Justin Bieberisse meeletult armunud. Nüüd meeldib ta mulle ikka veel, aga ma ei armasta teda enam ega karju nii palju,» ütles 11-aastane fänn Carly. Nüüd eelistab neiu poistebändi One Direction.

Teadlased on varemgi üritanud seletada Justin Bieberi populaarsuse põhjuseid. Kuu alguses avalikustasid Ottawa ülikooli teadlased Valerie Tweedle ja Robert J. Smith? [küsimärk kuulub nime juurde], et Bieberi-palavik levib üle maailma kiiremini kui leetrid. Ainus ravi sellele olevat negatiivne meediakajastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles