Galerii: näituse «Kriis» meeleolukas avamine

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse "Kriis" avamine Rotermanni Kvartalis, 27.02.2009
Näituse "Kriis" avamine Rotermanni Kvartalis, 27.02.2009 Foto: Photo Factory
Reedel, 27. veebruaril avati Rotermanni aatriumis Liisi Eesmaa ja Liisa Kivi kureeritud näitus «Kriis», kus sai näha üle viiekümne omanäolise T-särgi, mis kajastavad praegust majanduslikku olukorda.

Projektis lõid kaasa näiteks moefotograaf Toomas Volkmann, saatejuhid Robert Kõrvits ja Mart Juur, moekunstnikud Kirill Safonov ja Britt Samoson, laulja Chalice jpt. Kõigil neil tuli tavalisele valgele T-särgile kirjutada, joonistada või õmmelda praegune olukord või see, kuidas kriisist väljuda.

Saatejuht ja naljamees Juur iseloomustas oma kehakatet näiteks kui kriisis olemise särki. Selle ühel poolel seisab «kõige hullem on selja taga» ning teisel pool «kõige hullem on alles ees».

Näituse avamisel käinud inimeste arvamused nähtust olid seinast seina:

Mari: «Mul on hea meel, et Eestis jätkub ikka huvitavaid ja innovatiivseid inimesi, kes tahavad luua ning teha huvitavaid projekte. Ja mul on kahju, et Eestis nii palju rumalaid inimesi, kes oma ninaesisest kaugemale ei näe.»

Urmas: «Käisin ka vaatamas, ausalt öeldes pettusin. Võib-olla olen nii kunstivõõras inimene, aga no tõesti oli igav! Aga võib-olla oli see tõesti nii suur kunst, et ma lihtsalt ei saanud asjale pihta.»

Kõige rohkem pälvis kiitust Mart Juure disainitud lihtsa sõnumiga T-särk.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles