Cambridge`i hertsoginna peab sünnilt printsesside ees kniksu tegema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge`i hertsoginna Catherine tegemas kniksu  kuninganna Elizabeth II-le
Cambridge`i hertsoginna Catherine tegemas kniksu kuninganna Elizabeth II-le Foto: SCANPIX

Briti prints Williami abikaasa, Cambridge`i hertsoginna Catherine võib olla tulevane kuninganna, kuid Briti kuninglikus perekonnas on ta sünnilt printsessidest madalamal astmel.

Briti kuninganna Elizabeth II muutis hiljuti Windsorite suguvõsas kehtivaid hierarhiareegleid, milles nüüd võeti arvesse ka Cambridge`i hertsoginna, edastab The Telegraph.

Uue reegli kohaselt peab endine kodanlane Kate Middleton, nüüdne hertsoginna tegema kniksu sünnilt printsesside ees kui ta on oma mehe prints Williamita. Nendeks printsessideks on kuninganna tütar, printsess Anne, kuninganna nõbu, printsess Alexandra ning Yorki hertsogi tütred, printsessid Beatrice ja Eugenie.

Kui Cambridge`i hertsoginna on koos abikaasaga, siis ei pea ta nimetatud printsesside ees kniksu tegema. Hertsoginna peab siiski kniksu tegema oma äiale, Walesi printsile ja viimase abikaasale Cornwalli hertsoginnale, kuninganna Elizabeth II-le ja tema abikaasale, prints Philipile.

Hoolimata sellest, et Wessexi krahvinna on abielus kuninganna Elizabeth II poja Wessexi krahviga, peab ta Cambridge`i hertsoginna Catherine ees kniksu tegema nii siis kui hertsoginna on koos mehega kui ka siis kui ta on üksinda.

Hierarhiareegleid muudeti ka 2005. aastal, kui Walesi prints Charles abiellus Camillaga Parker Bowlesiga, kellest sai Cornwalli hertsoginna.

Wessexi krahvinna tundis end siis üsna solvatuna, kuna pidi hakkama Cornwalli hertsoginna ees kniksu tegema.

Varem oli Wessexi krahvinna Briti kuningliku pere naiste seas üsna kõrge positsioonil, kuna kuninganna pojad, printsid Charles ja Andrew ei olnud siis abielus.

Kuigi selline üksteise ees kummardamine võib ajast ja arust tunduda, suhtutakse Briti kuninglikus perekonnas sellesse tõsiselt. Selle pere liikmed teevad teineteisele kniksu ja kummardusi nii avalikkuses kui eraelus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles