Prints William saab täna 30-aastaseks: kas ta peab kuninglike kohustuste tõttu tööst loobuma?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William
Prints William Foto: SCANPIX

Täna saab Cambridge`i hertsog, prints William 30-aastaseks.

Juba varasemast on teada, et Briti kuninglikus perekonnas on 30-aastaseks saamine verstapostiks, mille järel tuleb elu suhtes tähtsaid otsuseid langetada, kirjutab Daily Mail.

Seda tegi ka prints Williami isa, Walesi prints Charles.

Kinnitamata andmetel soovib prints William edasi töötada Anglesey saare kuninglike õhujõudude baasis päästehelikopteri piloodina, kuid kuningliku perekonnaga seotud kohustuste tõttu tuleb tal armastatud tööst võib-olla loobuda.

Samuti oodatakse Suurbritannias, et prints ja ta abikaasa, Cambridge`i hertsoginna järglasi saaksid.

Printsi lähikonda kuuluvate isikute sõnul meeldiks Williamil olla lihtsalt üks päästepiloot paljude teiste pilootide seas, mitte pidevalt avalikkuse ees olla.

Kuningliku pere lähikonna allikate sõnul seab prints Williamile piire ka see, et ta on Briti troonipärimise järjekorras oma isa, prints Charlesi järel teine.

Suurbritannias on juba kaua spekuleeritud, kas pärast kuninganna Elizabeth II saab troonile ta poeg või pojapoeg.

Kui prints William tõesti ühel päeval kuningaks saab, siis on ta abikaasal Cambridge`i hertsoginna Catherine`il kõik võimalused saada kuningannast kaasvalitseja tiitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles