Metsatöll põrutab Hollywoodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll
Metsatöll Foto: promo

Ansambel Metsatöll asub Põhja-Ameerikat vallutama.

Bänd võtab koos põhjanaabritest muusikutega kooslustest Korpiklaani, Moonsorrow ja Týr ette suurejoonelise reisi – ühe kuu jooksul antakse kokku 24 kontserti ja seda nii ida- kui läänerannikul.

Metsatöllu trummar Atso ütleb, et mõte sellisest tuurist on olnud juba aastast 2008. Idee algatajaks sõbrad ansamblist Korpiklaani. «Tookord ei saanud seda teha ja põhjuseks vahendite nappus, nagu ikka,» on unistus viimaks suure töö tagajärjel teoks saamas.

«Tegelikult läheme koos Korpiklaaniga nende uue plaadi promotuurile. Kuna me oleme väga head sõbrad, siis nemad arvasid, et oleks väga äge kuu aega koos istuda, juttu puhuda ja õlut juua. Meiega saab vähemalt nalja,» selgitas Atso.

Mees lisas, et tegelikult on see tuur üks väike osa suuremast pildist, kuid samme tuleb astuda ükshaaval. «No selle suurema plaaniga on jälle nii ja naa. Kogu muusikatööstus on nagu malelaud, mõõtudega kilomeeter korda kilomeeter, tähtsaim on olla õiges kohas. Ja bänd peab hea olema, muidu ei ole mõtet,» keerutab muusik ja lisab, et kindlasti ei minda Põhja-Ameerikaase raha teenimise eesmärgil, vaid viiakse bändi tegevus n-ö järgmisele tasemele.

Atso ootab kohtumist ka sealsete väliseestlastega, et neile omalt poole väike muusikaline kingitus üle anda. «See saab väga lahe tuur olema, me ei lähe sinna niisama,» lubavad nad endast maksimaalse välja panna.

Tuuri täpse kavaga saab tutvuda Metsatöllu veebikodus SIIN.



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles