Ökonomist: tulnukate invasiooniks valmistumine aitaks turgutada USA majandust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Krugman
Paul Krugman Foto: SCANPIX

USA ökonomist Paul Krugman käis välja idee, kuidas USA majandust turgutada – hakata valmistuma tulnukate invasiooniks.

Krugmani sõnul on varasemast ajaloost teada, et sõjaks valmistumine aitas majandust turgutada, kirjutab Huffington Post.

Krugman käis ebatavalise plaani ettepaneku välja Washingtonis toimunud konverentsil Take Back the American Dream (Taasta Ameerika unistus).

«Kui vaadata ajaloos tagasi, siis 1930. aastate majanduslangusest aitas USAl välja tulla Teine maailmasõda. Kui nüüd looks olukorra nagu kohe hakkaks tulnukate invasioon, siis võiks sama mudel toimida,» selgitas Krugman.

Teada on, et väljaande New York Times kolumnist, Princetoni ülikooli majandusteadlane ja 2008. aasta Nobeli rahupreemia laureaat Krugman on ulmekirjanduse fänn.

Krugman on juba varem midagi samalaadset välja pakkunud. Möödunud aastal andis ta CNNile intervjuu, milles rääkis sarja «Twilight Zone» ühest osast, kus teadlased käivitasid tulnukate võltsinvasiooni, et Maal säiliks rahu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles