Vaata, millised atraktsioonid avati Alutaguse seikluspargis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alutaguse Seikluspark
Alutaguse Seikluspark Foto: Alutaguse Seikluspark

Juunikuust alates ootab Ida-Virumaa metsades kõiki huvilisi kaks korda suurem seikluspark. Uutel radadel on end võimalik proovile panna Eesti pikimates trossilaskumistes üle järve ning õhusõidul jalgrattaga 6 meetri kõrguste puude vahel.

Lastele on avatud oma seiklusrada, mille teeb eriliseks üliturvaline julgestussüsteem.

Viie erineva raskusastmega seiklusrajal saab testida oma julgust ja pealehakkamist 9 meetri kõrgusel Tarzani hüppel ning 6 meetri kõrgusel õhusõidul jalgrattaga, mida on Eestis võimalik teha ainult Alutaguse seikluspargis.

Sel kevadel lisandus Alutaguse seiklusparki 22 elemendiga Eesti suurim ja turvalisim lasterada.

«Seiklusraja lastele ehitas prantsuse firma, kel on konstrueerimise kogemust üle 20 aasta. Need ehitajad on ainukesed maailmas, kes sellist turvalist süsteemi pakuvad,» ütles MTÜ Mäekeskus juhatuse liige Robert Peets.

Lasterada on ülesehitatud nii, et terve teekonna vältel on väikesed seiklejad rullikuga kinnitatud ning ühelt atraktsioonilt teisele saab liikuda ilma, et tuleks karabiine ümber kinnitada.

Nii saavad lapsed seiklusrajal iseseisvalt hakkama ning vanematel on võimalus minna suurt seiklusparki avastama või kohvikusse kohvi jooma. Rajale pääsevad vähemalt 110 cm pikkused lapsed alates 4. eluaastast.

Suve alguses valmisid Alutaguse Seikluspargis kõigi adrenaliini otsijate rõõmuks Eesti pikimad trossisõidud, mis kulgevad üle järve.

Kahest pikast õhusõidust esimene stardib 10 meetri kõrguselt puu otsast ja õhusõitu saab nautida koguni 400 meetrit. Tagasisõidu laskumise pikkuseks on 220 meetrit.

Käesoleva aasta juurdeehitusega lisandus olemasolevale 25-le elemendile 14 elementi. Alutaguse seikluspargi põhiradadel on kokku 39 elementi. Rajale pääsevad külastajad, kellel pikust vähemalt 140 cm.

Suvisel ajal on Alutagusel avatud ka Eesti ainuke suvetuubingu rada, mis vihmase ilmaga ei jää kiiruse poolest alla talvistele kiireimatele libisemisoludele ning mäest üles toob tuubitajad linttõstuk.

Alutaguse seikluspark asub Illuka vallas, Alutaguse puhke-ja spordikeskuses ning selle rajas MTÜ Mäekeskus koostöös Illuka valla ning Euroopa Liidult saadud toetuse abiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles