Endine nunn paljastas kloostris toimunud seksiorgiad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine nunn paljastas kloostris toimunud seksiorgiad
Endine nunn paljastas kloostris toimunud seksiorgiad Foto: SCANPIX

Indias avaldas endine katoliku nunn kloostrielu paljastavad memuaarid.

Õde Jesme nime kandnud naise sõnul oli tavaline, et kloostris peeti seksiorgiaid, kirjutab The Independent.

Õde Jesme elas aastaid Keralas asuvas katoliku kloostris ning tema kinnitusel olid kloostrielanike vahelised suhted väga pingelised.

«Kiusamine, seksuaalne ahistamine ja ärakasutamine olid igapäevased nähtused. Preestrid sundisid noviitse ja nunni nendega seksima. Lisaks oli kloostrimüüride vahel palju homoseksuaalseid suhteid,» meenutas endine nunn.

Naise kinnitusel taheti ka teda ühte lesbisuhtesse sundida, kuid ta jäi endale kindlaks ja teatas, et ta on Kristuse pruut.

«Ma ei tahtnud oma memuaarideraamatuga kedagi solvata ega skandaali tekitada. Tahtsin oma tunded lahti kirjutada ja selgitada, mis toimus. Tahtsin, et inimesed teaksid minu kannatustest,» lisas naine.

Õde Jesme sõnul ähvardati teda, et kui ta avaldab kloostrimüüride vahel toimunu, siis pannakse ta sunniviisiliselt psühhiaatriahaiglasse.

Kloostrisoleku ajal külastas ta ka teisi katoliku kloostreid, kus ta nägi, et ka seal toimuvad orgiad ja on keelatud suhteid.

«Olin ühes Bangalore`is asuvas kloostris külas, kui kohalik preester viis mu aeda ja näitas seal amelevaid paare. Ta andis mulle oma õnnistuse, kui ma peaks tahtma nende kloostris seksida. Veel kirjeldas ta mahlakalt mõne piiskopi ja preestri eraelu,» kirjutas naine oma raamatus.

Õde Jesme kinnitusel sundis preester teda hiljem endaga seksima.

Naise arvates pigistasid kloostrite juhtkonnad juhtumite ees silmad kinni põhjusel, et nad ise olid nendega seotud.

Õde Jesme jätkas, et samas oli ka vägivald väga levinud ning noviitse karistati iga väiksemagi üleastumise eest.

«Kui mu isa suri, siis ei lubatud mind koju minna. Sain teda näha 15 minutit enne ta kremeerimist. Kloostri abtiss ütles, et isegi vanemad nunnad saavad väga harva õiguse oma vanemaid külastada või nende matustel olla,» meenutas endine nunn.

Kloostrist lahkunud naise sõnul oli nii vaimne kui ka füüsiline piinamine osa kloostri igapäevaelust.  Ette tuli ka enesetappe ja tapmisi.

Katoliku kiriku kõrgete juhtide sõnul on õde Jesme memuaarides kirjeldatu väljamõeldis, millega ta püüab katoliku usku ja kloostreid mustata ning solvata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles