Kes on Eesti kõige pikem meessaatejuht?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pool tuhat saadet seljataga, aga saatejuhid Anu Välba ja Marko Reikop on «Ringvaate» stuudios Tallinnas Solarise keskuses endiselt rõõmsad ja värsked nagu apelsinid.
Pool tuhat saadet seljataga, aga saatejuhid Anu Välba ja Marko Reikop on «Ringvaate» stuudios Tallinnas Solarise keskuses endiselt rõõmsad ja värsked nagu apelsinid. Foto: ETV

«Ma arvan, et kuna inimene näeb telerist peamiselt saatejuhi ülakeha või näeb teda osaliselt, teeb ta järelduse, kui pikk või lühike saatejuht on, karakteri või tüübi järgi,» seletab telerežissöör ja -produtsent Jüri Pihel, miks mõni saatejuht tundub ekraanil väga pikk ja teine lühike.

«Kui inimene jätab endast veenva, tugeva, kindla, võimsa mulje, siis suure tõenäosusega teeb vaataja automaatselt järelduse, et see saatejuht on suurem ja pikem. Muidugi on ka väga väikest kasvu saatejuhte, kelle imago toetamiseks tehakse televisioonis trikke,» teab Pihel, kirjutab Õhtuleht.

«Räägitakse näiteks, et Ryan Seaquesti (saate «American Idol» juht) jalge alla pannakse kast, kui ta tänaval seisab - et ta mõjuks tänavapildis teiste inimestega pikkuse poolest sarnaselt või isegi pikemana.»

Aga on ka suurt kasvu inimesi, kes mõjuvad ekraanil väga väiksena.

Eesti meessaatejuhtidest on näiteks pikim Mart Sander, kelle kasv on 196 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles