Hiina mehest sai 80. eluaastatel naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina mehest sai 80. eluaastatel naine
Hiina mehest sai 80. eluaastatel naine Foto: SCANPIX

Hiinas langetas üks pensionil olev eakas meessoost riigiametnik otsuse, et temast peab saama naine.

Praegu 84-aastane Qian Jinfan sündis 1928. aastal Shanghai lähedal asuvas Jiaxingis, kirjutab China Daily.

Ta on kalligraaf, kirjandusteoreetik ja kunstikoguja. Ta töötas pikka aega Guangdongi provintsis Foshanis keskastme riigiametnikuna. Mees abiellus 54-aastaselt.

Neli aastat tagasi, kui ta oli 80-aastane, otsustas ta naiseks saada.

«Saan lõpuks mina ise olla. Leidsin ennast 80. eluaastates. Minu eesmärgiks on inimesi teavitada, et soomuutmises ja enda teistmoodi tundmises ei ole midagi halba,» sõnas Qian.

Qiani sõnul on ta end terve elu tegelikult naisena tundnud. Tema muutus Qian Jinfanist Yi Lingiks sai alguse 2008. aasta detsembris, kui ta hakkas võtma hormoontablette, et rinnad suureneksid. Samal ajal hakkas ta ka naisterõivaid kandma.

Ka saatis ta oma endisele tööandjale, Foshuani kultuuriametile, kirja, et tal oli seal töötades väga ebamugav, kuna pidi meesterõivaid kandma. Amet ei vastanud talle.

Qiani kinnitusel riik talt soovahetuse pärast pensioni ära ei võtnud.

2010. aastal teavitas Qian võimuesindajaid, et ta on nüüd naine. Samas on ta ikka abielus.

Hiina samasooliste ja transseksuaalide õiguste eest võitlev organisatsioon soovitas Qianil oma looga avalikkuse ette minna.

Qiani sõnul on ta elu naisena üsna hea, välja arvatud see, et naabruses elavad lapsed teda kiusavad, kuna varem nägid nad teda mehe, nüüd aga naise riietuses. Lapsed kutsuvad teda meeskoletiseks.

«Ma olen inimene nagu kõik teised. Ma ei ole teistest halvem. Ma ei anna alla, sest tean, kes olen,» sõnas Qian.

Hiina internetikommentaatorid on Qiani loosse suhtunud mitmeti. Mõne arvates sai vana mees lõpuks selleks, kelleks tahtis saada. Teiste arvates aga «pööras ta vanas eas ära».

«Eks ole igasuguseid inimesi. Kuid väga teistsuguseid kardetakse alati,» selgitas üks kommentaator.

Hiinas on siiani tabuks nii seksi kui soovahetuse teemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles