Suri filmis «Tuulest viidud» mänginud näitlejanna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Rutherford
Ann Rutherford Foto: SCANPIX

Menufilmis «Gone With the Wind» (Tuulest viidud) peategelase Scarlett O´Hara (Vivien Leigh) nooremat õde Careeni mänginud näitlejanna Ann Rutherford suri.

Rutherford lahkus 94 aasta vanuses, edastab BBC.

Seda näitlejannat tuntakse ka filmikompanii MGM loodud filmiseeriast «Andy Hardy», kus ta mängis koos peategelast kehastanud Mickey Rooneyga.

Staari sõbranna, näitlejanna Anne Jeffreyse sõnul suri Rutherford oma Beverly Hillsi kodus selle nädala esmaspäeval südameprobleemide tagajärjel.

2010. aastal antud intervjuus sõnas Rutherford, et filmistuudio MGM juht Louis B. Mayer ei soovinud teda esialgu filmi «Tuulest viidud».

Kuid ta jäi endale kindlaks ja kinnitas, et on Margaret Mitchelli romaani «Tuulest viidud» suur fänn ja ootab innuga selle põhjal tehtud filmi. Ta saigi Careen O´Hara rolli.

Ann Rutherfordi filmikarjäär sai alguse teismelisena, kui ta hakkas vesternites mängima. Ta  filmipartneriteks on olnud näiteks laulvat kauboid kehastanud Gene Autry kui ka kuulus John Wayne.

Ta mängis oma näitlejakarjääri jooksul 60 filmis ja mitmes seriaalis.

Rutherford jäi pensionile 1976. aastal. 1989. aastal osales ta Atlantas «Tuulest viidud» 50. juubelil, olles siis üks kümnest tollel ajal veel elus osatäitjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles