Sziget festival kutsub taas suurejoonilisele muusikapeole!

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu kombeks saanud, kutsub ka sel aastal Szigeti festival fänne lummavale Óbuda saarele Budapesti südalinnas 6. – 13. augustini, 2012.
 


Szigeti festival on üks Euroopa suurimaid kultuurisündmusi, tuues Budapesti kesklinna igal aastal  pea 400 000 külastajat 60st eri riigist.

Toimumispaigaks on saar Doonau jõel, mis loob peoks unustamatu atmosfääri, kombineerides  suurlinna ja looduse eripärasid.

Eelmisel aastal sai  Sziget parima Euroopa festivali tiitli - Best European  Major Festival Award

Võib öelda, et Sziget, see on mitu festivali ühes: nädalapikkune non-stop üritus pea 60  programmilavaga ja igapäevaselt umbes 250 esitusega. Loomulikult ei jäta see festival ühtki muusikamaitset rahuldamata.

Festivalil on viis suurt open-air lava, mitmeid väiksemaid lavasid ning lisaks veel erinevaid DJ telke.

Ent Sziget ei ole ainult muusikale orienteerunud massiüritus. Siin pakutakse ka kultuurilisi etteasteid, tsirkust, teatrit ja erinevaid näitusi.

Festivali tõeline šarm pärinebki neist väiksematest multi-art ettevõtmistest, mis loovad Szigeti omapärase atmosfääri ja jätavad sügava mulje veel pikaks ajaks pärast lahkumist.

Ei maksa ka unustada Budapesti ennast: see on värvika kultuurieluga turismilinn, kaunid ajaloolised ehitised, Türgi spad ja ainulaadsed varemepubid.

Kui sa pole just telkija tüüpi inimene, leiad siit linnast ka lugematul arvul hotelle ja hosteleid festivaliala läheduses.
 

The Stone Roses kontsert Szigetil!

Pärast pikka kuulujuttude jada on nüüdseks kinnitatud, et legendaarne Manchesteri bänd Stone Roses on taas koos peale 15-aastast pausi. Pole ka üllatav, et just nemad on tänavu, 20. korda korraldataval Szigetil, üheks peaesinejaks!

The Stone Roses on bänd, mida peetakse Briti pop-rocki ”Manchesteri” ajastu üheks pioneeriks, olles sealse skene eestvedajateks 80ndate keskpaigast 90ndate keskpaigani.

Nende ’comeback’ kinnitati oktoobris 2011 ja ei läinud hetkegi mööda, kui selle grupi nimi vallutas muusikameedia väljaandeid üle maailma, sest plaanis oli välja kuulutada maailmaturnee.

Esimene kolmikkontsert antakse Heaton Parkis, Manchesteris, kus esimesed kaks õhtut müüdi välja 15 minutiga. Pole paha, arvestades, et koht mahutab 150 000 inimest!

Kuulujutte on levinud ka bändi kavatsusest lindistada uus album, seega pane end valmis täielikuks The Stone Roses vallutusretkeks, mis kulmineerub just 20. Szigeti festivalil.
 

Suured nimed festivalil sel aastal: Anna Calvi, dEUS, Korn, Ministry, The Killers, The Stone Roses, The Ting Tings, The Vaccines, Placebo.

 

 
Sziget 20 — põhiprogramm


Pop-rock Main Stage
Sel aastal pealaval on: Gocoo, Anti Flag, Viza, Noah and the Whale, The Subways, Glasvegas, Caro Emerald, The Vaccines, The Horrors, Paolo Nutini, Beatsteaks, Friendly Fires, Two Door Cinema Club, Mando Diao, Hurts, The xx, LMFAO, Placebo, Korn, The Stone Roses ja The Killers.

 

OTP World Music Party Stage

Folgi lava peategelasteks on nii Emir Kusturica, kui ka Goran Bregovic

The Pogues, La Selva Sur, Che Sudaka, Los De Abajo, Figli Di Madre Ignota, Sergent Garcia, Dubioza Kolektiv, Roy Paci & Aretuska, Leningrad, Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Fanfare Ciocarlia, Besh o droM, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Rotfront, Quimby, LaBrassBanda, Orchestre National De Barbés, Imam Baildi, HK & Les Saltimbanks, Amsterdam Klezmer Band, Muchachito Bombo Infierno, Molotov ja Narasirato.


A38 Stage alternatiiv areena
 

Tiga, Dirthyphonics, DJ Fresh, High Contrast presents "The agony & the ecstasy featuring Selah Corbin & Dynamite MC, Shaka Ponk, Yonderboi, Flying Lotus, The Black Seeds, Jungle by Night, Heideroosjes, Anna Calvi, Wild Beats, Kakkmaddafakka, Katzenjammer, dEUS, Fink, Lamb, Ministry, Bebel Gilberto, The Ting Tings, Dope D.O.D, Crookers, Modeselektor и Azari & III.
 

Arena

 I Cani (ITA), Frittenbude (GER), 1995 (FRA), In Golden Tears (GER), Grimus (ROM), Elektro Guzzi (AUT), Chef’s Special (NED), Teatro Degli Orrori (ITA), Danakil (FRA) and Amon Amarth (FIN), Saint Etienne, Crystal Fighters, Magnetic Man, Steve Aoki, Axwell, Adam Beyer, The Advent vs Industrialyzer live, Flux Pavilon, Borgore.
 

 Piletid saab Piletilevist SIIT

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles