Kontserttuur “RaudSaller” toob lavale laulu ja juttu

, Pärnu Hansagümnaasiumi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud (vasakul) ja Hendrik Sal-Saller esinesid koos ka Raua raamatu mullusügisesel esitlusel Von Krahlis.
Mihkel Raud (vasakul) ja Hendrik Sal-Saller esinesid koos ka Raua raamatu mullusügisesel esitlusel Von Krahlis. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Pühapäeval stardib Pärnu Endlas kontserttuur "RaudSaller", mille raames Mihkel Raud ja Hendrik Sal-Saller meenutavad jutu ja muusika kaudu oma noorust.

Kahe rokilegendi ühisel kontserdil tulevad taasmängimisele aegumatud lood, mis on olnud Rauale ja Sal-Sallerile olulised või mida mehed üles kasvades kuulasid. "Et meie noorus ja eluteed on põimunud, seovad need lood meid," seletas Sal-Saller.

Sügava tähendusega tuur

Raud märkis, et kontserdil on nende jaoks sügav tähendus, sest nad teevat muusikat, mida armastavad.

Tuuril tulevad esitusele ansamblite Generaator M, Mr. Lawrence ja Smilers parimad aegumatud laulud. Kontserdilt ei puudu muusikute enda kirjutatud lood ja laulud, mida nad kunagi koos on mänginud.

"Paljud ei tea, et mängisime kunagi Mihkliga ühes ansamblis, selle bändi lugusid ei tea kindlasti paljud, seega võib osa lugusid publikule mõnevõrra üllatav olla," sõnas ansambli Smilers laulja.

Peale muusikaelamuse saavad kontserdile tulijad kuulata ja mingil määral osa võtta Raua ja Sal-Salleri vestlusest, kus muusikud arutlevad elu üle.

Raud ei välistanud, et kontserdil võivad jutuks tulla teemad tema raamatust "Musta pori näkku". Sal-Saller kinnitas, et vestlustekst ei ole pähe õpitud, igas linnas on jututeemad erinevad. "Räägime elust-olust ja sellest, milline oli elu varem ja milline see on praegu," ütles ta.

Sal-Saller usub, et rahval on neilt palju küsida. Seetõttu pannakse enne kontserdi algust lava taha kast, kuhu kontserdi külastaja saab panna paberi oma küsimusega, mida ta muusikutelt teada tahaks.

Idee ühisele kontserttuurile minna oli Sal-Salleri ütlust mööda vanadel sõpradel kolm-neli aastat idanenud, aga konkreetse ettepaneku tegi Raud eelmise aasta lõpus.

"Oleme palju koos esinenud, aga nüüd tuli idee rahvale vanemaid lugusid mängida," selgitas Raud.

Ootavad kontserte

Sal-Saller mainis, et kontserdiks harjutamine on mõlemad proovile pannud ja see on põnev. "Närv on sees olnud sellest ajast saadik, kui plakatid üles ja piletid müüki läksid, aga see käib asja juurde," tähendas Sal-Saller.

Raud märkis, et koos muusika tegemine on töö ja nad tahavad seda hästi teha. "Me ei tee seda lihtsalt selleks, et saaks midagi teha," seletas ta. "Kogu asi on olnud emotsionaalselt väga tasuv, klapime Hendrikuga muusikutena hästi."

Peale Raua ja Sal-Salleri on laval saatebänd, kuhu kuuluvad bassist Mihkel Mälgand, trummar Kaspar Kalluste ja klahvimees Tarvi Krull. Sal-Salleri sõnade kohaselt valiti bändi muusikud, kellega oleks tore laval musitseerida. Laulja hindab bändiliikmeid kõrgelt.

"Mihkel Mälgandiga olen laval olnud, ta on suurepärane," kiitis ta. "Kaspar ja Tarvi on uue, noore ja näljase põlvkonna mehed, tänu neile muutub eesti muusika ainult paremaks."

Kontserttuur "RaudSaller"
1. märtsil kell 19 Pärnu Endla teatris.
2. märtsil kell 19 Tallinna Vene teatris.
3. märtsil kell 19 Haapsalu kultuurikeskuses.
4. märtsil kell 19 Viljandi pärimusmuusika aidas.
6. märtsil kell 20 Aruküla kultuurikeskuses.
8. märtsil kell 19 Keila kultuurikeskuses
9. märtsil kell 19 Tartu Vanemuise suures majas.
10. märtsil kell 19 Paide kultuurikeskuses.
11. märtsil kell 19 Võru kultuurimajas Kannel.
13. märtsil kell 19 Rapla kultuurikeskuses.
14. märtsil kell 19 Rakvere teatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles