Ithaka Maria: minus elab edasi diskopräänik

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ithaka Maria
Ithaka Maria Foto: Marko Söönurm
Seekord vastab lugejate küsimustele üks lauluvõistluse «Eesti laul» kümnest finalistist -
Ithaka Maria.

Mis on sinu ilusa figuuri saladus?

Saladust ei ole. Küllap emake loodus on loonud teatavad eelised minu taoliseks vormiks. Ma pole kunagi pidanud rühkima ja higistama saleduse nimel.

Kehalise treeningu osas olen olnud lihtsalt järjepidev. Trenni olen teinud maast madalast. Alustasin iluvõimlemisest, olen käinud balletis ja tegelenud kick-boxing'uga.

Mul on välja kujunenud oma treeningrituaalid ja programm, mida saan teha kodus mulle sobival ajal, kui vaid tahan. Ma ei kujuta ette, et peaksin sõltuma spordisaali graafikust või treeneri stiilist.

Miks te oma Eesti laulu taustatantsijaks selle tobeda neegri valisite, kes mingeid normaalseid liigutusi muusika saatel teha ei oska, kargleb seal niisama ja kisub kogu laulu mainet maha?

Tema nimi on Jene. Ta seadis meile sammud ja liikumise viimasel minutil - et meil paremini meeles seisaks kõik, mis me tegema pidime, oli ta ise ka laval.

Telepildis mõjusid tõepoolest paremini staatilisemad kavad. Samas, kuna lava kontseptsioon polnud siis veel lõplik, pidasin paremaks, et las pilt pigem intrigeerib, kui jätab külmaks.

Muidu on hea laul, aga kuidas see teile endale meeldib?

Tänan, esitan seda uhkusega. See lugu pakub mulle emotsionaalses mõttes üheaegselt nii väljakutset kui naudingut.

Algul tundus mõeldamatu ja utoopiline idee, et legendaarne tiim Paulus-Laisaar-Kotkas võivad kirjutada loo, mis mulle ka sobib, sest peaaegu 10 aastat olen esitanud põhimõtteliselt ainult oma kirjutatud laule.

Esitasin neile oma visiooni kogu loo kohta ja koos saime laulu tööle.

On tel Eurovisioonil mõni enda lemmik keda nimetada?

Mulle meeldis kunagi Gina G - Ohh-Ahh Just A Little Bit. Paar aastat tagasi meeldis Serebro - Song Number One, kuigi Eurovisiooni laval jäi muu tsirkuse kõrval veidi lahjaks.

Kas laulmine on teie jaoks hobi või tõsine töö?

Õnneks mõlemat.

Mitu kõhu- ja seljalihase harjutust sa päevas teed ja kuidas sa neid täpselt teed?

Kõhukõverdusi teen selili ja seljakõverdusi kõhuli. Teen neid kiiresti kuni jaksu on, ega ma neid siis loe!

Kuidas Sa selle üle elasid, kui said teada, et Su mehega juhtus õnnetus?

Kui oled niisuguste sündmuste keskel, siis pole aega kellegi kannatusi haletseda, iseenda omi veel eriti mitte.

Šoki pidin alla neelama väga kiiresti. Minutite jooksul kogusin end «Laulud tähtedega» otsesaates, kus mul ei olnudki võimalik teha midagi muud, kui oodata, millal ta operatsioonisaalist intensiivi üle viiakse.

Muretsemine on kõige mõttetum asi - teen, mis saan ja pigem palvetan, kui muretsen.

Kes on sinu arvates Eesti kõige seksikam mees ja kes on kõige mehelikum Eesti mees? Kumb on sinu puhul mehe juures olulisem - seksikus või mehelikkus?

Seksikam? See on nii abstraktne... Olen kuulnud niisugusest mehest, nagu hr. Nugiseks, küllap tema see on.

Mehelik mees on sirgjooneline, eetiline, jõuline läbimurdja, kes jääb alati viisakaks ja lugupidavaks teiste suhtes. Pikkus ja paksus ei pruugi olla olulised näitajad.

Mis on teil Tomiga pika kooselu saladus? Te juba ju lapsest saati koos. Kuidas peletate rutiini ja mida põnevat te koos teete?

Elame koos armastusest! Ma ei ole lahutaja tüüp. Olen oma lähedastesse ja üldse inimestesse, kes mul südames on, tugevasti kiindunud ja nendega tõenäoliselt seotud kogu eluks.

Rutiin on ahvatlev asi, millest ma vist vahel salaja unistan! Minuga see eriti kokku ei käi ja meie elustiil hoiab seda ka lihtsalt ise eemal.

Teisest küljest vahel tundub, et Tomile sobiks, kui ma oleksin natuke rohkem ettearvatav.

Miks BestB4 lõpetas? Tegemist oli ju väga heal tasemel popgrupiga.

See oli kommertseesmärgil kokku pandud grupp ja artisi loominguvabadus oli seal üsna piiratud. Oli aeg edasi liikuda.

Olles ise muusik ja elades muusikuga, siis kui palju palutakse teil erinevatel koosviibimistel, sugulaste ja sõprade keskel laulda või muusikat teha? On see tüütu?

Ei tüüta mind keegi. Pereüritustel rõkkab kogu meie naispere täiel häälel vabatahtlikult papsi kitarri saatel.

Isa on mind õpetanud joodeldama ja nendel üritustel julgen seda südamerahuga teha. Laulud on ka siis hoopis teised - taadil on sahtlis palju laululoomingut.

Kas sa tahtsid juba väiksest peast lauljaks saada?

Kuigi üks mu väga hea tuttav mäletab kindlalt, et minu unistus väiksena oli lauljaks saada, varjutas selle unistuse helge poole minu jaoks omal moel muusika süvaõpe.

Unistasin lavale pääseda. Ma armastasin väga tundeid ja mõtteid tantsu, pantomiimi ja teatriga esitada. See tähendas mõnikord minu jaoks vabadust väljendada seda, mida valjult sõnadesse panna ei söandanud.

Küllap on see tänaseni nii, et mul on väljendusrikas kehakeel. Keha rütmid aitavad mul orienteeruda ka muusikat luues - piltlikult öeldes, niuetes peab miski tuksuma hakkama, siis on asi õige.

Kuidas kommenteerid vahepealset skandaali Mait Malmsteniga?

Olin publiku tähelepanust meelitatud.

Kas te ei ole mõelnud teise lapse peale ning kui jah, siis millal võib see juhtuda?

Hoian väga sageli oma õetütart, kes on minu tütrest pea 2 aastat noorem. Ikka vaatan, et kui tore on kaks last, aga samas nad praktiliselt ju ongi nagu õed.

Küll saabub aeg teise või kolmanda lapse jaoks, aga praegu jagub tegevust niigi.

Kuidas suhtud loomadesse? Kas planeerid kunagi ka loomade abistamisega tegelema hakata?

Hästi suhtun loomadesse loomulikult. Väiksena tõin koju kasse. Juba enne abielu võtsime Tomiga koera. Nende abistamisega olen seni rohkem juhuslikult tegelenud.

Kui võidad Eesti vooru ja pääsed Eurovisioonile, kuidas tõrjud siis plagiaadisüüdistusi?

Spekuleerimine üldiselt ei ole minu hobi. Ma ei saa autorite eest rääkida, aga olen kindel, et tegemist on kokkusattumuse mitte kopeerimisega ning meie lugu ei oleks võidu puhul suuremas «jamas» kui iga teine Eesti laulu kandidaat.

Noote kromaatilises helireas on 12. Tahes tahtmata on muusikaliteratuur kogu ajaloo ulatuses plagiaate laeni täis.

Jäädes solidaarseks teiste esitajate ja autoritega, ei hakka ma siin ka rohkem võrdlusi tooma. Kui see teema pinget pakub, külasta: www.thomasirvin.com/sss.html

Sa tundud alati olema nii särav ja enesekindel! Kui vahepeal enesekindlust napib, siis kuidas sa seda endale süstid?

Tänan! Ma ei ela pilvedes ega vaata elu läbi roosade prillide. Mul on enesekriitika, eneseiroonia ja eneseaustus heas balansis.

Ise tuleb teada ja objektiivselt hinnata oma saavutusi - tuleb enda vastu aus olla. Kui see toimib, siis pole otseselt vaja karta, et musta masendusse langed -- seega puudub vajadus ka drastilisteks enesepoputusvõteteks.

Väike nipp ehk on: lasen end armastada, armastan ise ennast ja sellepärast on mul jõudu teistele armastust jagada.

Kas ja kuidas on võimalik sinu südant võita?

Need südameasjad on nii keerulised. Kunagi ei tea ette, millal ta löögi vahele võib jätta...

Laulud tähtedega saates oli Sul kaks tähelepanuväärset laulu: Welcome to Estonia ja Banana Boat Song. Tahaks veel kuulda Sinu võimsat vokaali - teiste valitud lugudega. Lausa eraldi plaati, kus laulud on näiteks teiste omad, aga Sinu hääl tuleks sama võimsalt esile. Kuna see võimalik oleks?

See on huvitav mõte ja mulle on paar korda ka niisugune ettepanek tehtud. Teiste lugude laulmine on tõttöelda minu jaoks praegu suhteliselt värske, aga oma foobiast olen nüüd juba üle saamas. Kaalun seda kindlasti.

Mind huvitavad Sinu lood. Myspacecom annab mõningad videod ja laulud. Kui palju nendest on Sinu kirjutatud või ehk kui palju lugusid Sa üldse oled loonud A-st X-ni?
Miks ma küsin? Lihtsalt head üllatused, positiivses mõttes. Laulud on väga hästi komponeeritud. Kas oled ise maksimaalselt rahul või jäi midagi mõtetest ka teostamata? Kas oled üritanud trügida kaugemale?


Rõõm kuulda, et sulle meeldib! Minu tehtud on kõik lood peale One Last Dance'i: http://www.myspace.com/ithakamaria.

Mõnedel lugudel on kaasautorid Tomi (The Sun) ja Stig (Traffic), täpselt nagu Slobodan Riveri puhul.

Produtsendid, kellega stuudios salvestasin ja lood valmis tootsin on Adam Kviman, Per Sunding (Rootsi), Gordon Raphael (USA). Nad on mõnusad rokivanad ja Gordon Raphael töötab ka päris alternatiivmuusika bändidega.

Halb või hea, aga ma olen üsna vastuolulise karakteriga persoon ja see kajastub otseselt ka minu muusikas. Mõni ütleb - «nje rõba nje mjassa», teine iseloomustab seda kui rockpower'iga poppi, millest kumab alternatiivseid jooni.

Ma ise lisan, et siin-seal tuleb juurde naivistlikkus, retro ja punk attitude. Materjaliga olen rahul. Kripeldab ainult see, et plaat ei ole veel välja antud.

Olen kaua oodanud sinu plaati, millal see ilmub? Kas seal on peal ka laul Just for You (kuulasin seda kunagi myspace'i lehel ja mulle väga meeldis ) ning kus oleks võimalik leida sinu laulusõnu?

Plaadi annan välja sellel kevad-suvel. Kindlasti on muu hulgas seal peal ka laul Just For You. Sõnad tõenäoliselt trükin albumi kujunduses ära.

Kuidas sa nii seksikas oled?

Armas, et sa nii arvad. Ma olen traditsiooniline naine. Keskmisest veidi loomingulisem, impulssiivsem ja veel paari «lisaga».

Naudin kõiki privileege, mida naisterahval on võimalik saada, kogeda ja ma ei ole «tüdrukut» endas lukku pannud.

Miks Eurovisioonil peale teie selline kooseis? Kas te enda ansambliga enam ei esine ja kui siis miks?

Minuga on tavaliselt laval 8 inimest. «Eesti laulul» seab piirangu juba see, et actis saab olla max 6 persooni.

Tegemist on meelelahutusüritusega, millesse ei maksa sellel üritusel osaleval artistil põlguse ja üleolekuga suhtuda. Samas ei ole see ka šõu, mida surmtõsiselt võtta.

Mina kasutan lihtsalt võimalust eksperimenteerida ja mõningane teatraalsus on juba olemas niisuguse koosseisu näol.

Oled väga kena! Ega sa pole mõelnud (maitsekalt) mõnes erootilise sisuga ajakirjas poseerida? Näiteks nagu Playboy?

Delikaatne küsimus. Selleks peaks mingi väga kõva argument olema. Kui tavaliste piltide puhul võib-olla elad üle, et sinust mingeid mõttetuid fotosid netti riputatakse, siis alasti fotodega on päris jama, kui pilt on nõme.

Niisugustele piltidele peab esitama kõrgeimad nõudmised nii kvaliteedi kui teostuse osas, aga ilmselt kardan just suhtumist -- a'la, käib kah, peaasi, et sähviks ja välguks.

Kas sa vene ja inglise keelt räägid?

Inglise keelt räägin. Vene keelt pursin ikka liiga koomiliselt. Venekeelseid SMSe võin saata, kui sõnaraamatud käepärast on.

Mitu albumit sa välja oled andnud?

BestB4, Slobodan River - Surrounded.

Kas muusika pakub sulle rahuldust?

Muusikast saan rahuldust, tröösti - tegelikult kõike. Kuna ma ei kirjuta laule tellimustööna, vaid enda repertuaari, siis on minu muusikaline materjal ka väga isiklik -- neid laule on mul teatud hetkel lihtsalt vaja olnud, nagu tunnete toiduks ja toetajaks või siis selleks, et mingi kirg välja elada!

Kas sa oled oma elus kerge allaandja?

Allaandja - ei. Õige asja eest tuleb võidelda ka siis, kui tundub, et hetkel sellest justkui kasu polegi. Mõte on vaja idanema panna, et keegi tark kunagi oskaks sellega midagi peale hakata, kui ise parajasti ei suuda.

Nii võib säästa energiat tuuleveskitega võitlemise arvelt. Samas tuleb millegi saavutamisel endale kohe selgeks mõelda - mida ja kui palju ollakse valmis eesmärkide nimel ohverdama.

Kui sa poleks laulja/muusik, siis kellena veel näeksid end?

Näeksin end inimkilbina mõne laulja või muusiku elus - agent, manager, pressiesindaja...

Kuidas suhtute naistevahelistesse seksuaalsuhetesse, kas teil endal on olnud bi või lesbilisi unistusi, kogemusi?

Mul on tuttavaid, kelle omasoolist armastust ma aktsepteerin. Olen saanud ühelt naisterahvalt ka nii meeletult kauneid ja sügavaid armastuskirju, mis tõsiselt südant soojendavad ja tahtmatult kergitavad suunurki.

Ometi ei pretendeeri see kena daam millelegi intiimsele ja arvestab minu hetero orientatsiooniga.

Kes oli sinu muusikaõpetaja ja mis koolis sa käisid?

Hea õpetaja jätab jälje ja tunde, et tema juurde võib iga kell mõne küsimusega uuesti pöörduda ja õnneks neid on minu teele sattunud mitmeid.

Võimatu välja tuua ühte nime. Käisin Tallinna Muusikakeskkoolis, G.Otsa Muusikakoolis ja praegu õpin Eesti Muusika -ja Teatriakadeemias. Vahepeal võtsin fakultatiivselt muusikaaineid Tallinna Ülikoolis.

Miks on sulle just selline nimi on pandud?

Nime leiutamise ja komponeerimise lugu on väga romantiline. Eksootiline kreekapärane nimi, muu hulgas koos paari juriidilise finessiga, oli mõeldud mulle tagamaks kosmopoliitsemat positsiooni tollases N.Liidus.

Tüdrukud tunnevad survet seksida juba enne 12. sünnipäeva! Kas sina suudlesid mõne poisiga enne oma 12. sünnipäeva?

Ei.

Kuidas kavatsed oma karjääri jätkata?

Eesmärke püstitades ja saavutades. Loodan, et märkan võimalusi ja oskan neid maksimaalselt ära kasutada.

Tere,kuidas läheb? Kas see, et su mees on ka muusik, segab teie elu või teeb see kuidagi teie elu keerulisemaks või hoopis kergemaks?

See kindlasti ei sega meie elu. Väärtus seisneb selles, et vahetult jagame üksteise kogemusi, teadmisi.

Kes on su juuksur?

Ma ei ole ühele juuksurile truu. Neid on kolm, kelle tööd enam-vähem usaldan.

Kas meigid end ise esinemisteks?

Enamasti küll. Alati on kiire-kiire, eriti just kontserdipäeval ja mul pole mõtet meikarite ja juuksuritega midagi kokku leppida.

Kõige ekstreemsema kogemuse selles vallas sain kätte paar aastat tagasi Kuubal, kui pidin video jaoks ise grimmi tegema.

Väljas oli vähemalt 40 kraadi varjus ja niisuguse kuumusega filmimeigi eest hoolt kanda ja aktsioonis hea välja näha polegi teab mis lihtne asi.

Milliseid iluprotseduure üle kõige armastad?

Naudin tugevat massaaži. Kõikvõimalikke idamaiseid võtteid sealjuures.

Kas sul on kunstküüned- või ripsmed?

Kunstküüsi ei saa ma juba selle pärast endale panna, et nendega pole võimalik klaverit ega kitarri mängida. Ripsmed on mul pikad ja kaardus niigi, pealegi ülitundlikud.

Ma tunnen õõvastust juba koolutustangide nägemisest ja ei lase kedagi endale nendega ligi, rääkimata mingisugustest püsipikendustest.

Kuidas suhtud iluoppidesse?

Ilupoppidesse suhtun loomulikult. Nii nagu üldse igasugusesse välimuse korrigeerimisse esteetilistel kaalutlustel.

Esteetilist kirurgiat võiks haigekassa ka inimlikumast aspektist vaadelda. Tean konkreetselt juhtumit, kus noorel naisel avastati otsaees healoomuline kasvaja, mis silmaga ka näha oli, kuid kuna see eluohtlik polnud, siis haigekassa selle korrigeerimist ei kompenseeri!

Kuidas tuli mõte oma eurolaulu kaasa haarata Piret Järvis ja Marvi Vallaste?

Vajasin kõige ilusamat, vinge pilliga kitarristi. Marvi ja Marilin on tuttavad The Sun'ist.

Milline solvang solvaks sind kõige enam?

Solvamine on provokatsioon, millele mina ei allu - solvumist pean primitiivseks.

Kust tuleb selline julgus ja temperamentsus nii riietumisstiilis kui ka esinemistel?

Setu verest, kodusest kasvatusest, elukäigust...

Kas Sa oleks soovinud saates «Laulud tähtedega» kaugemale jõuda?

Ei jäänud midagi kripeldama. Läksime õigel ajal. Tomi vajas pärast õnnetust nii vaimset kui füüsilist tuge, laps samuti. Ka Evelynil oli juba raske.

Kui kaua Sa veel laulad?

Küllap laulan, kuni olen. Avalikkuse ees ilmselt senikaua, kuni tunnen, et laulmisega kaasneb areng, on mida avastada ja kuhu liikuda.

Palju Sa kaalud?

Ca 50 kg. Ma pole end juba vähemalt aasta kaalunud, aga samad riided lähevad selga ja püksinumber pole muutunud.

Sinu videotes on sul päris kompud vastasnäitlejad. Kas meesosatäitjad videotesse valid ise? Kui jah, siis mille põhjal? Kas kandideerida ka saab?

Confessioni puhul mulle saadeti pilte võimalikest kandidaatidest ja valisin välimuselt kõige tugevama. Pidime ju autos pool päeva nagu nahkhiired rippuma ja üle 12 tunni pöörlema. See kaaslane oli sama sitke kui mina. Temaga oli kindel ja lõbus.

The Dollis mängis Kuuba kohalik modell-näitleja, kelle valis välja režissöör. Võtete ajal polnud teineteisega üldse mahti suhelda. Viimasel päeval saime tuttavamaks ja avastasime, et meie vahel on keemia täiesti võimalik, ilmselt režissöör selle järgi ta valis.

Väga lahe ja ilus seltskond oli koos tegelikult ka A Girl In A Push-Up Bra videos. Oma kandidatuuri soovitan sul esitada produktsioonifirmale Film Tower Kuubis.

Kas sul uusi muusikavideosid ka on tulemas?

Kaks muusikavideot on praegu pooleli.

Kogu lugupidamise juures, on ju Teie kehakaal alla 18 BMIi, kas tunnete seega endal tugevat meedia survet, et olete väga peenike? Näete loomulikult väga kena välja, aga kindlasti ei näeks Te kehvem välja vähemalt 5 kg rohkem kaaludes. On see survest või stressist või geenidest või ...?

Minu BMI on umbes-täpselt 18. Niisugune olen alati olnud ja olin ka muide kohe pärast lapse sünnitamist. Kellegi teise keha ma endale ei ihka.

Tõenäoliselt mängivad siin rolli nii geenid kui ka elustiil. Olen füüsiliselt aktiivne ja treenin nii, et see avaldaks positiivset mõju nii kehale, hingele kui ka kõigile meeltele.

Kuidas saad läbi Tomi bändikaaslastega The Sunist?

Hästi. Mõnikord, kui pole liiga kaua näinud muidugi imestan, milliseid nalju üldse olemas on.

Kas sa pole mõelnud minna sel suvel tuuritama?

Kui on hea idee ja tõotab tulla vahva tuur, miks mitte!

Mis arm see Su põsel on?

Sain selle juba enne kooli. Mänguhoos kogemata üks tüdruk lükkas. Lendasin vastu voodi nurka, nii et saepuru lendas ja voodi oli pilbasteks.

Tere! Milda Sa arvad Beckhami ja üldse jalgpallurite kohta? Välimus, elulaad, oskused jne... Kas jumaldad sellist elustiili nagu nad Vickyga elavad?

Tuleb tunnistada, et ma ei tea Beckhamite ega teiste jalgpallurite elustiilist midagi peale selle, et nad mängivad jalgpalli ja teevad sporti. See on väga ok!

Teades, et ka Tomi tegeleb jalgpalliga, kuidas suhtud Sina jalgpalli? Kas pigem poolehoiuga või mitte? On Sul ka mõni lemmikjalgpallur?

Loomulikult pooldan spordi tegemist. Meeldivad väravavahid. Van Der Sar näiteks.

Kui hästi tunned oma taustatantsijaid ja kas käite ka pärast töötegemist koos ja suhtlete?

Taustatantsijaid mul pole. «Eesti laulus» oli plaanis esitada bäkkaritega akrobaatika number ja lõpus pidime püramiidi tegema.

Kogu selle uskumatu potentsiaali juures nad siiski eelistavad, et neid taustalauljateks nimetatakse.

Kas oled Piret Järvisega hea sõbranna?

«Eesti laul» on meie esimene ühine projekt. Kuna see ringkond Eestis väga suur ei ole, siis teadsime teineteist juba varem. Minu meelest on ta kena ja kohusetundlik.

Kes on meie lauljatest-muusikutest sinu väga head tuttavad?

Dagmar Oja.

Kes on sinu lemmik meeslaulja Eestis?

Mulle meeldivad P tähega lauljad - Padar näiteks.

Mis on kõige lollim küsimus, mis sulle elu jooksul on esitatud? Pean silmas ajakirjanike poolt?

Kõige värskem neist - kas eurovisiooni võit oleks sama hea kui orgasm.

Millisele väljaandele sa mitte mingil juhul intervjuud ei annaks?

Ausalt öeldes polegi hetkel sellist väljaannet, kellega põhimõtteliselt ei suhtleks.

Selliseid kujusid, kes sihilikult fakte moonutavad maine kahjuks või mingil seletamatul põhjusel hakkavad järsku isiklikul pinnal intervjueeritavat vaatlema, kui konkurenti ning siis üritavad talle põlgliku tooniga ära teha, niisuguseid olen kohanud siin-seal.

Ma ei dramatiseeri seda üle. Lõppude lõpuks minu elu ei kulge ju meedias.

Oled sa rahul sellega, mida sa senini saavutanud oled, või tahaksid rohkemat?

Oi, kindlasti tahaksin rohkem saavutada. Endaga rahuloluks või mitterahuloluks minu puhul ei piisa üksikutest võitudest või kohast kuskil paremusjärjestuses. Saavutus peaks olema midagi jäävamat.

Kas oled mõelnud Eestist ära kolimise peale?

Olen. Kreeta saarel võiks elada.

Milline on sinu lemmikkoht või maa peale Eesti?

Lemmikkoht maailmas on Santiago de Cuba külje all dinosauruste park. Lemmikriik USA.

Olete üks Eesti ilusamaid naisi, Teil on väga naiselikud näojooned, lisaks olete ka olemuselt veetlev. Teie muusikat kuulan meelsasti. Millised ambitsioonid Teil elus on? Mida soovite saavutada oma hinges ning millele või kellele kuulub Teie süda?

Tänan! Minu ambitsioon on valmistada tütart õnnelikuks eluks ja kasvatada talle «tugevad tiivad». Hinge võiks alati täita südamerahu.

Teil on hea muusika,aga kas te pole mõelnud näiteks teha mingi hip-hopi lugu, kus on tantsuvideod jne.?

Loominguline töö, õpingud, katsetused on minu stiili aastatega vaata, et tundmatuseni muutnud, ometi elab minus edasi diskopräänik.

Mingit konkreetset tantsumussi võiks vabalt teha, aga hip-hop pole vist päris minu rida.

Kui pikk oled?

169 cm

Kes on su lemmikartistid, kellega sooviksid koos esineda?

Mulle tohutult meeldis Chemical Brothers feat. Flaming Lips - The Golden Path. Mitmed minu lood sobiksid niisugusesse töötlusesse.

Milline on sinu iseloom?

Vastuoluline. Äärmuslik. Boheemlane versus perfektsionist.

Kas lapse kasvatamine on raske? Kes sind aitab, kui on palju esinemisi või proove?

Häid lapsi kasvatada pole mingi kunst. Mul on piisavalt aega tema jaoks. Samas on terve armee ka alati valmis, kui vaja - perekond, ristivanemad, sõbrad, naabrid.

Sinu omalooming on peenetundeline ja hästi viimistletud ehk tavakuulajale liiga keerulinegi n-ö popmuusika kolmandale kõrvale! Mida tähendavad sulle populaarsus ja edu?

Teoreetiliselt peaksin ma just selle poole püüdlema, aga tänu produtsent Alar Kotkasele, olen saanud teha oma muusikat populaarsusest ja edust sõltumatult.

Ilmselt olen praegugi reitingu sellises seisus, kus on võimalik ainult tõusta.

Kas (Sinu) õnn on enda teha? Oled sa üldse õnnelik?

Palju on enda teha, aga ma usun, et kõigel, mis juhtub või juhtuda ei taha, on mingi sügavam õigemini meist kõrgem põhjus.

Ma olen väga õnnelik! Mitte eufoorias, aga rõõmus ja tänulik.

Oled Sa rohkem amatsoon või ingel?

Üritan olla ingel, aga sageli kukub sõjaingli moodi välja.

Kas sa oled hea ema?

Ma armastan oma tütart ja emadus ei ole võistlus! Üritan oma lapsele pakkuda kõike head, mis mulle endale lapsepõlves osaks sai ja olen püüdnud hoida oma tütre elus ka neid väärtusi, mida mäletan end igatsevat.

Kas su laps käib lasteaias, koolis või kasvab kodus?

Meil on õnneks võimalik väga palju aega temaga kodus veeta. Käib ka eelkoolis, mõnikord lasteaias.

Kas sa ei leia, et oleks aeg loobuda Eurovisioonile pääsemisest? Piisavalt palju oled juba edutult proovinud. Mis arvad?

Olen žürii otsusest meelitatud, et meie lugu «Eesti laul 2009» konkursile pääses ja teen kõike kaasa, mis pinget pakub.

Seni puudub kogemus, kellegi teise laulu võistlusel esitada ja näed, alati pakub see vähemalt mulle midagi uut.

Oma lauluga (Tomiga kahasse kirjutatud) «Mere lapsed» võitsime Eesti kohaliku eurovisiooni eelvooru 1998 ja rahvusvahelisel areenil Inglismaal jäime eestikeelse looga 11. kohale - pole hullu ju!

Slobodan River - Surrounded'iga, kus Padar bäkki laulis tõepoolest lootsime võita, aga jäime kolmandale kohale!

Mul ei oleks midagi võidu vastu, aga Moskvasse pääsemine pole ainuke eesmärk. Lisaväärtusena sain näiteks sinu tähelepanu!

Kas sul on mõni tattoo? Kui on, siis kus?

Ei.

Kuidas üldse suhtud tätokatesse?

Tattoo kutsub puudutama. Minu meelest väga lahedad asjad. Teiste peal tundub ahvatlev, aga endale ei taha.

Kas te olete mõelnud Soome minemist? Oleks teil seal edu?

Slobodan Riveri lood said seal mingil määral playd, aga selle turu nimel pingutada nii, et veremaik suus, vist ei tasu.

Soome on paadunud rocki maa ja headest artistidest neil puudust ei ole. Mul on Eestiski keeruline vahel oma asjad mängima saada.

Näiteks lugu Heaven On Earth http://www.myspace.com/ithakamaria - on minu meelest mu peagi ilmuva plaadi üks kõvemaid lugusid ja see sai teenimatult vähe eetrit. R2 vist oli ainuke, kes selle mingil määral listi pani.

Sinu lemmiklaul, võib olla ka mitte enda oma?

Baby Did A Bad Bad Thing - Chris Isaak.

Kas tahaksid veel lapsi?

Kindlasti.

Oled sa romantik?

Natuke ikka.

Mis on kõige armsam asi, mis Tomi on sulle kinkinud või teinud?

Ta on pühendanud mulle koorilaule, orkestrisüidi. Eelmisel sünnipäeval tuli nagu prints valge kitarriga, millel olid Sparksi (minu lemmik u 20 aastat) autogrammid.

Ithaka Maria, sul on palju häid laule. Miks sa «Eesti laulul» oma lauluga ei osale?

Saatsin eelmisel aastal konkursile (mille võitja auhinnaks oli samuti õigus osaleda rahvusvahelisel eurovisiooni lauluvõistlusel) oma loo A Little Wicked - kuula: http://www.myspace.com/ithakamaria - ja see ei pääsenud edasi 10 hulka.

Kehitasin õlgu ja mõtlesin, et ma ikka ei jaga seda värki seal. Sel aastal polnud mul oma lugude seas ühtegi, mis vastaks reglemendile ja mõtlesin üldse passida. Korraga tuli idee Paulus-Laisaar-Kotkasel, laulsin sisse demo ja nii see läks.

Ithaka Maria, sa oled väga ilus naine!!! Kuidas sa oma aristokraatlikku heledat nahka nii kaunina hoiad, mõni ilunipp paluks?

Aitäh! Liigu öösiti...

Kas sa oled rahul oma juustega ja juuksevärviga?

Juustega olen muidugi rahul - kasvavad kiiresti ja katki ei lähe. Neid saab ju värvida nii nagu meeldib!

Oled olnud juba ammu üks minu suuri lemmikuid. Meeldib sinu hääl ja eriti lavaline esinemine. Eriti suurepärane bänd oli Slobodan River. Sooviks teada, et kas see ansambel on nüüd jäädavalt ajalugu?

Positiivne on see, et me teeme selle tuumikuga koostööd edasi. Vahetame muusikalisi ideid ja osa minu lugude kaasautoriteks on Tomi ja Stig.

Mulle tundub, et laval olles annad endast parima. Mõnele siin võib see tunduda ka rivaalitsemisena, aga mina nii ei arva. Coverite CD'd ootan sinult minagi. Kas üldse on plaanis midagi sellist ette võtta?

See mõte hakkab mulle aina enam meeldima!

Milline on sinu elu moto?

Tiivusta, kannusta teisi, ise tõuse ja sära ka! Kohe!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles