«Talendijahi» heldeim kohtunik on Ott Kiivikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talente hindab žürii koosseisus Mart Juur, Kaie Kõrb, Ott Kiivikas, Ain Mäeots ja Eda-Ines Etti.
Talente hindab žürii koosseisus Mart Juur, Kaie Kõrb, Ott Kiivikas, Ain Mäeots ja Eda-Ines Etti. Foto: Sven Tupits / Nädal

Tänasest on Kanal 2 ekraanil «Talendijahi» uus hooaeg, kus andekate inimeste etteasteid hindab uuenenud žürii ning võidusummagi on kasvanud poole miljoni kroonini.


Igas saates näeb kaheksat etteastet ning vanadest olijatest on žüriis «Ärapanija» saatejuht Mart Juur ja lavastaja Ain Mäeots. Uuteks liikmeteks on lauljanna Eda-Ines Etti, priimabaleriin Kaie Kõrb ja kulturist Ott Kiivikas.



Viimane on saate toimetaja Andres Mirme sõnul võistlejate suhtes kõige leebem ning jagab enim jah-sõna, mis tagab pääsu finaali. «Žürii on mõnusalt koostöötav ja samas ka professionaalselt pädev,» sõnas Mirme. Ta lisas, et kõige tähtsamaks muutuseks võrreldes eelmise hooajaga peab ta viis korda suuremat auhinnaraha ehk poolt miljonit krooni.



Lisaks žüriile saavad oma hääle anda televaatajad. Nii pääseb igast saatest edasi kaks esinejat või esinejate gruppi ning lõppsaates näeb 26 etteastet.



Esinejaid on Mirme sõnul seinast seina. Kõige noorem võistleja on nelja-aastane poiss, kes teab peast üle saja riigilipu, ning kõige vanem 81-aastane pillimees. Samas on ka ohtlikke etteasteid tulega, hulljulgeid trikirattureid ning breiktantsijaid.



Tänases saates näeb näiteks neiut, kes tegeleb hammasatleetikaga. «See on täiesti hämmastav – ise kaalub veidi üle 50 kilo ja sikutab hammastega 2,7 tonni kaaluvat džiipi,» ei varjanud Mirme imestust. Lisaks astub üles mees, kes on elukutselt baarmen, ent kui öelda talle ükskõik milline kuupäev alates 1980. aastast, teab ta täpselt, mis nädalapäev sellel kuupäeval oli.



Oma etteaste teeb ka tüdruk, kes suudab Rubiku kuubiku pimesi kokku panna. «Ta vaatab, kuidas see segi on aetud, paneb silmad kinni ja paneb selle kokku,» selgitas Mirme. «Ja tal kulub selleks vaid poolteist minutit!»



Mirme sõnul tulevad paljud talendiotsingusaatesse ise, kuid mõned kõige andekamad tuleb saatesse meelitada. «Paljudel juhtudel on helistanud mõni peretuttav ja öelnud, et kuulge, ma tean ühte talendikat inimest, aga ta on ise liiga tagasihoidlik, et helistada,» rääkis ta.



Mirme sõnul selles saates kaotajaid pole, kedagi maha ei tehta ega välja ei hääletata ning kõigil, kes arvavad, et on mingil alal andekad, on veel viimane võimalus saatesse registreeruda aadressil kanal2.ee/talendijaht.



«Talendijahi» esimene saade on eetris täna kell 20.30.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles