Muse toob esmakordselt Eestisse oma võimsa live-show

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Muse
Ansambel Muse Foto: Promopilt

11. detsembril esineb Tallinnas, Saku Suurhallis Inglismaa parimaks live-bändiks pärjatud Muse.

Kontsert leiab aset bändi uue stuudioalbumi maailmaturnee raames. Muse külastab Eestit esmakordselt.


Muse’i uus stuudioalbum «The 2nd Law» näeb ilmavalgust septembris. Bändi liikmete sõnul saab kauamängiv olema midagi radikaalselt teistsugust ansambli eelnevatest muusikatöödest. «Tundub nagu oleksime oma kuuenda albumiga justkui tõmbamas joont alla kindlale perioodile bändi karjääri jooksul,» ütles Muse’i bassist Christopher Wolstenholme. «Meie uus materjal hakkab sisaldama elemente elektroonilisest muusikast, mida on viimasel ajal kõvasti mõjutanud näiteks prantsuse duo Justice. Plaanis on kaasata ka puhkpillimängijaid,» lisas laulja Matthew Bellamy. Tema sõnul teevad väga vähesed bändid tänasel päeval oma muusikat sellise hingega nagu Muse.

«See on kurb, kuid paljud ansamblid ei salvesta ega mängi enam muusikat emotsioonide saatel. Arvan, et Nirvana oli üks viimastest, kes seda tegi. Muusika peab siiski väljendama emotsioone ja aitama neid välja elada. Arvan, et kui ma poleks Muse’i liikmeks, oleksin ma vastik vägivaldne inimene,» lisas muusik. Uut albumit aitab Muse’il kokku panna tuntud helilooja David Campbell, kes on töötanud selliste nimedega nagu Radiohead, Paul McCartney, Beck ja Adele.

1994. aastal kolme koolisõbra poolt loodud Muse on enda populaarsusega pidevalt tõusuteel olnud – kollektiivi iga uue albumi müüginumbrid on ületanud tunduvalt eelkäiva plaadi omasid. Bändi seni viimane täispikk «The Resistance» (2009) saavutas esikoha paljude Euroopa riikide edetabelites, sealhulgas Inglismaal, Prantsusmaal, Saksamaal ja Itaalias. Esmakordselt on Muse’i plaat pääsenud ka Ameerika edetabeli esikolmikusse. Edule ookeani taga aitas kaasa ka bändi lugude «Supermassive Black Hole», «I Belong to You» ja «Neutron Star Collision (Love Is Forever)» lisandumine ülipopulaarse «Videviku» («Twilight») saaga kolme osa filmimuusika kogumikele.

Oma karjääri jooksul on Muse andnud üle tuhande kontserdi ning paljude mainekate auhindade kõrval (sh ka Grammy) on mitmekordselt nimetatud parimaks live-bändiks.

«Kui seisad sajatuhandelise publiku ees, siis suureks toetuseks on mõte sellest, et sinuga koos laval on need kaks inimest, kes teadsid sind veel vistrikulise noorukina,» ütles Matthew Bellamy.


Inglismaa bänd Muse esineb esmakordselt Eestis 11. detsembril Saku Suurhallis.

Piletid Muse’i Tallinna kontserdile tulevad vabamüüki neljapäeval, 14. juuni hommikul kell 10.00
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles