Rabarocki festivaliplatsil löödi vaiad maasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarock 2011 külastajad
Rabarock 2011 külastajad Foto: Jelena Rudi

Täna said alguse Järvakandis 15. ja 16. juunil toimuva Rabarocki ehitustööd.

Sellesuvine festival on suurem kui kunagi varem, pakkudes 50 artistiga programmi lausa viielt lavalt, Euroopa jalgpalli meistrivõistluste puhul pannakse püsti ka spetsiaalne jalgpallitelk.

Kümned rekkatäied lavade ja telkide konstruktsioone ning kilomeetrite kaupa piirdeaedasid ja elektrikaableid hakkavad täna Järvakanti jõudma, et Eesti suurim rockfestival Rabarock saaks järgmisel reedel külastajatele väravad õigeaegselt avada.

Reedel kroonivad pealava Dub Fx & Flower Fairy Austraaliast ning ainsa eestimaise festivalikontserdi andev Ewert and The Two Dragons, laupäeval Inglise punkikoon The Stranglers ning Ameerika peorokkar Andrew W.K.
Suuruselt teine lava asub hiiglaslikus telgis, muutudes peale südaööd sujuvalt festivali ööklubiks.

Telgilaval tulevad teiste seas püünele soomlaste pop-proge virtuoosid Von Hertzen Brothers, Läti metallistid Skyforger, India parim rokikollektiivi Menwhopause, aga ka Kosmikud, Genka, Metsatöll jpt. Öine programm sisaldab ka Kukerpillide üllatusterohket etteastet.

Kolmanda lava katusel kütavad lisaks Eesti noortele talentidele bändid Lätist, Leedust, Soomest ning tänavuse esmaesinemise teeb Põlva jabur-hevi kollektiiv Winny Puhh.

Rokkivaid sõnalisi etteasteid pakkuv Seenelava asub festivaliala loodenurgas, kuraatoriks kuulus kirjanik Aapo Ilves. Kahe päeva jooksul astuvad Järvakandi parima seenemetsa serval lavale Karl-Martin Sinijärv, Marko Mägi, Merca, (:)kivisildnik, Contra jpt.

Viiendaks lavaks on uudne ja põnev Kultuuritolmu telk, mis on interdistsiplinaarse kunsti- ja muusikafestivali Patarei Kultuuritolm laiendus Rabarockil. Järvakandis pannakse püsti oma küla koos India restorani ning uhke tantsulavaga, kus peo pulssi hoiavad nägusamad DJ-d ja esinevad karismaatilisemad noored bändid. Oma oskusi plaadimägijate taga näitavad Tambucho (Zahir), Villu Tamme , Uims (Psychhhoterror), Kallervo Karu jt.

Kultuuritolmu lava esinejad on Zebra Island, Argo Vals, Andres Lõo, Öökülm, Mimicry ja Cats of Destiny.

Ühelgi jalgpallisõbral ei jää Euroopa jalgpalli meistivõistlused Rabarocki pärast nägemata, sest festivali territooriumil on spetsiaalne jalgpallitelk, kus võimalus oma lemmikutele kaasa elada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles