Urmas Vadi autorilavastus esietendub juba homme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetki Rakvere Teatri suvelavastusest «Hullumaja suvepäevad Vaino Vahingu ainetel»
Hetki Rakvere Teatri suvelavastusest «Hullumaja suvepäevad Vaino Vahingu ainetel» Foto: Gabriela Liivamägi

Homme, 8. juunil kell 20 esietendub Kaarel Karmi talus Rakvere Teatri suvelavastus «Hullumaja suvepäevad Vaino Vahingu ainetel», mille lavastajaks on Urmas Vadi.

Etenduva loo keskmes on psühhiaater Johannes, kes otsustab jätta olmelise argielu ja kõik sellega seonduva, et alustada paksu metsa rüpes asuvas mahajäetud majas oma erapraksisega.

Johannese erakuplaan, aga rikutakse tema loomeinimestest sõprade poolt, kes tema patsientideks trügivad. Kõigest sellest areneb eksperimenteeriv inimkooslus, läbi mille võib lavastuses kogeda tugevat kultuuriloolist samastust 70ndate teatriuuendajate kui kaasaega puudutavate paradokside ja hingehädadega.

Lavastaja Urmas Vadi sõnul on lavastuse toimumispaik «Hullumaja suvepäevade» puhul märksa olulisem kui mõne teise lavastuse puhul.

«Kogu see paik, see mets ja loodus, mis meie lavastuse juures on oluline, on seal jõuliselt olemas, ja metsa sees ka üks küün, mida üks psühhiaater ja kõik teised selles loos vajavad,» rääkis Vadi.

Vaino Vahingu kiri Urmas Vadile 10. veebruaril 2006 pärast näidendi lugemist:

Hommikust! Minu arvates hea kontsentraat tolleaegsest teatritegemisest. Ja see mängiva inimese kontseptsioon on huvitavasse kujundisse valatud. Tegelased on ära tuntavad, aga mis sellest – nii mõnigi neist on juba sealpoolsuses. Jõudu! Vaino


«Hullumaja suvepäevad Vaino Vahingu ainetel»
Autor ja lavastaja: Urmas Vadi
Kunstnik:Laura Pählapuu
Helikujundaja: Külli Tüli
Osades: Margus Grosnõi, Natali Lohk, Tiina Mälberg, Peeter Rästas, Üllar Saaremäe, Toomas Suuman, Klaudia Tiitsmaa (TÜ Viljandi kultuuriakadeemia)
Esietendus: Kaarel Karmi suvekodus Virumaal Karulas 8. juunil

Mängitakse 14 korral kuni 8. juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles