Kati Saara Vatmann paiskas koos purjus sulasega auto pea peale

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Saara Vatmanni pea peale paiskunud auto
Kati Saara Vatmanni pea peale paiskunud auto Foto: Erakogu

Kirjanik Kati Saara Vatmann käis oma abikaasa Tarmo Arumetsa Soomes äraoleku ajal sulasega lõbusõidul, kel kergest napsutamisest tulenevalt õnnestus «kahetonnine maastur» üle pea keerata.

«Minu sulane suutis keerata auto üle katuse, miks see täpselt juhtus, seda ma ei tea,» ütles kirjanik Vatmann Elu24-le.

Kirjanik ja sulane olid ühiselt teel Estonia paisjärve äärde, kui järsku kõik see «kaks tonni läks sulasel käest ära.»

«Meil oli siin külamees Fiodor, kes kutsus kiirabi ja politsei. Tänu sellele, et ta kutsus, vaadati ka sulane üle. Promill oli üliväike ja kriminaalasja ei algatatud,» rääkis Kati.

Auto vajus pea peale üle kõrvalistuja poole

Vatmann lisas, et sai matsust korraliku peapõrutuse. «Üldjoontes liigun juba tagajalgadel. Kõik loomad on talitatud, abikaasa on praegu kodus ja ühes sellega ka turvatunne olemas,» märkis õnnetuse üle elanud kirjanik.

Vatmanni sõnul polnud abikaasal tema peale vahejuhtumi pärast põhjust pahane olla. «Ta oli kahtlemata ülimalt vihane, aga kummalisel kombel ei andnudki sulasele peksa. Mulle ei olnud põhjust midagi öelda, mina ei sõitnud.»

Kati kutsub kõiki inimesi üles ikka turvavööd kinnitama, sest ainult nii pääseb eluga, kui õnnetus tulekul. «Mul läks sellepärast hästi, et istusin kõrvalistmel ja turavöö oli kinni ja kuigi auto veeres üle minupoolse külje, ei juhtunud minuga suurt midagi.»

Vatmann tänab veel oma naabrimeest Reimo Saksa, kes toob auto õnnetuspaigast oma jõududega ära. «Puksiir ei saanud hakkama. Saks toob auto kolme traktoriga ära. Keeravad püsti, toovad ära, siis laseme autol õlid õigesse kohta valguda.»

Auto kahjustused polnud Kati sõnul üldse suured. «Põhilised kahjutused on külje- ja esiklaas ja natuke katuseplekki.»

Autos käis napsutamine?

Kaereperes Raplamaal autoga avarii põhjustanud Kati Saara Vatmanni sõnul oli üksnes tema kõrvalsõitja napsutanud.

Vihje saatnud Elu24 lugeja sõnul sõitis roolis hoopis Vatmann ise, kes olevat auto ümber paisanud naabri aeda. «Kurjad keeled räägivad, et ta ise oli roolis, ja pani putku pärast õnnetust, mõni tund hiljem aga ostis juba purjus olles kohalikust poest jälle hundijalavett,» edastab lugeja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles