Naine sai kohtingukaaslaselt herpese ja kohtu kaudu 900 000 dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

USAs Oregoni osariigis sai üks naine ta kohtingukaaslaseks olnud mehelt genitaalherpese ning kohtu kaudu 900 000 dollarit kahjutasu.

Pensionil 69-aastane hambaarst nakatas herpesega 49-aastase naise nende neljandal kohtingul, edastab Los  Angeles Times.

Kohtu sõnul oli naine nakatumises süüdi vaid 25 protsendi ulatuses. Mees ei hoiatanud naist, et tal on herpes.

Kohus mehe ega naise nime ei paljastanud.

Kohtu esindaja sõnul on tegemist ebatavalise kohtujuhtumiga. Selle tõttu on USA meedia seda kajastanud laialdaselt.

Naine sai herpese suguühtega, kuna mees ei kasutanud kondoomi. Naine ei nõudnud mehelt kondoomi kasutamist, kuna arvas, et mees on haigustevaba.

Naisel ilmnesid 11 päeva pärast seksi herpesesse haigestumise sümptomid. Tegemist oli üsna raske haigusega, millega tal kaasnes ka depressioon.

Naine suutis kohtus tõendada, et enne selle mehega seksimist tal herpest ei olnud.

Genitaalherpes levib sugulisel teel. Seda põhjustab Herpes Simplex teist tüüpi viirus (HSV-2). HSV-1 viirustüübi puhul tekivad herpesevillid huultel, suus või silmadel.

80 protsenti inimestest, kelle veres on HSV-2 viirus positiivne, ei ole sellest ise teadlikud. Kui genitaalherpesesse haigestuda, võib see hakata teatud aja möödudes korduma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles