Tanel Veenre tutvustas ehtekollektsiooni «Öölane»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Veenre tutvustas ehtekollektsiooni «Öölane»
Tanel Veenre tutvustas ehtekollektsiooni «Öölane» Foto: Tanel Veenre

Rotermanni Nisurukkiveski ruumis esitleti 23. mail, seoses Eesti Tippmodelli finaalsaate võtetega, salajaselt kolme tippdisaineri suveöödest inspireeritud kollektsioone.

Laval lummasid publikut Aldo Järvsoo liivakarva siidi mähitud ööliblikad, Riina Põldroosi kastemärjad kaunitarid ja Ketlin Bachmanni salapärased graatsiad.

Moe-showäl astusid modellidena üles saate Eesti Tippmodell kaunitarid.

Laval toimuvale sekundeeris Tanel Veenre värske ehtekollektsioon «Öölane», mis oli eksponeeritud hoopis näituse kujul.

«Öölane» kollektsiooni kõrvarõngaid kandis ka moeshowl viibinud presidendiproua Evelin Ilves.

Ehtekunstnik Tanel Veenre esimene disainehete kollektsioon „Öölane“ sündis vajadusest luua midagi lihtsalt kantavat ja universaalset, mis ometi eristuks kõigist juba maailmas loodud ehetest mingi isikupärase karakteriga.

Kollektsiooniga on võimalik tutvuda 7. juunil Moesaatkonnas

„Neis ööliblikate siluettidest inspireeritud ehetes on salapära ja hämarat jõudu, öömuusika vastupandamatut tõmmet,“ selgitab ehete autor. Tanel Veenrele iseloomulikult on lõppetulemus poeetiline ja piprane ühtaegu.

Indoneesiast toodud Macassare eeben on tihe ja tume, üks kalleimad väärispuidu liike maailmas. Sellest välja lõigatud ööliblikate ja taevatähede siluetid on kollektsiooni südamikuks, mille ümber säravad ehtekivid – tilgakujuliseks lihvitud mäekristallid, suitsukvartsid, roosakvartsid, ametüstid, türkiisid ja oonüksid.

Metallidest on kollektsioonis kasutatud hõbedat.

Peamiselt unikaaldisainina (st iga ehe on kordumatu) valminud kollektsiooni kuuluvad kõrvarõngad, ripatsid ja rinnanõelad.

Meestele mõeldes on lisatud ka väärikad eebenipuidust mansetinööbid.
 

Ehted on saadaval Moesaatkonna netipoes (www.moesaatkond.ee) ja galeriis Iida.

Tanel Veenre ootab kõiki huvilisi ehetega tutvuma neljapäeval 7. juunil kell 17-20 Moesaatkonna ateljesse (Hobusepea 2).

Peale värskete ehete on kohal ka Aldo Järvsoo, Riina Põldroosi ja Ketlin Bachmanni uued moekollektsioonid.

Karta ei tasu – õhkkond on mõnusalt vaba!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles