Inglismaa EMi koondisele saavad saatuslikuks viletsad särgid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa EMi koondisele saavad saatuslikuks viletsad särgid?
Inglismaa EMi koondisele saavad saatuslikuks viletsad särgid? Foto: SCANPIX

Rootsi tekstiilifirma Abeko Konfektions AB tegi väljaande Göteborgs-Posten palvel uuringu, võrreldes selle aasta Euroopa jalgpalli meistrivõistlustel osalevate meeskondade mängusärkide kvaliteeti.

Testis uuriti näiteks, kui palju õhku särgid läbi lasevad ning kas ja kuidas peavad rebenemistele vastu.

Uuring näitas, et Inglismaa jalgpallikoondise särgi kvaliteet on kõige viletsam, kuna on materjalist, mis ei lase eriti õhku läbi ning ei talu rebimist ega venitamist.

«Nüüdisaegses jalgpallis mängib mängurõivastus suurt rolli. Rõiva kvaliteet ja detailid võivad mõjutada mängu käiku ja ka lõpptulemust,» sõnas katses osalenud Rootsi endine tippjalgpallur Ralf Edström.

Rootsi jalgpallikoondise särk oli selles testis üheksas.

Esimesed kuus kõige kvaliteetsemat jalgpallisärki kuulusid Taani, Kreeka, Venemaa, Hispaania, Saksamaa ja Ukraina koondistele.

Kõikide nende meeskondade mängusärgid on valmistatud samast kvaliteetsest materjalist.

UEFA Euro 2012 finaalturniir toimub 8. juunist kuni 1. juulini Poolas ja Ukrainas.

Need on viimased Euroopa meistrivõistlused, kus finaalturniiril osaleb 16 meeskonda. Alates 2016. aasta Euroopa meistrivõistlustest suureneb finaalturniiri osalejate arv 24-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles