Galojan: mul on Londonis käed-jalad tegemist täis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan Londonis juunis 2012
Anna-Maria Galojan Londonis juunis 2012 Foto: Erakogu

Täna kell kahe paiku nähti staarpoliitik Anna-Maria Galojani Londoni Gatwicki lennujaamas Estonian Airi check-in`is. Reisile suundujatele näis nagu hakkaks Galojan tõepoolest oma armastatud kodumaale naasma.

Elu24 võttis ühendust Anna-Mariaga, et uurida kas uudis vastab tõele ja kas võime oma glamuuridiivat peagi kodumaa mullal tippimas näha.

«Oh, mis te nüüd! Saatsin just oma ema lennuki peale,» naeris Galojan. «Ta oli ju kohtus üks minu tunnistajatest.»

Anna-Maria, kuidas sa seekordse kohtuistungiga rahule jäid?

Kõik läks suurepäraselt! Kuigi järgmine istung on alles septembris, siis sellest hoolimata ei istu ma siin sugugi käed rüpes.  Mul on käed-jalad tegemist täis.

Mul on pooleli kohtuasjad seoses poliitilise varjupaiga teemaga ja pooleli on ka protsess inimõiguste kohtusse esitatud hagiga. Tööd on sellega seoses loomulikult palju.

Minu viimasel istungil olid muuseas kohal ka Tipp ja Täpp Tallinnast ning Londonis resideeriv kummaline isehakanud reporter, Katrin Lust.

Viimasega on siin Londonis kummalised lood. Ma ei saa aru, miks see naine jahib mind siin? Ja mitte ainult mind, nagu olen kuulnud. Ta tüütab ka siin elavat ning töötavat Kaja Wunderit ja fotograaf Indrek Galetinit.

Minu kohtuistungilt pidi kohtunik Katrin Lusti näiteks lausa kaks korda välja tõstma. Ta ülbitses kohtus. Kohtus on keelatud pilte teha, aga ta tuli ikkagi sinna fotoaparaadiga. See võet talt ära.

Seejärel hakkas ta mobiiliga pilte tegema. Ja kui tal paluti saalist lahkuda, siis näitas ülbe naine  mulle keelt. Kohtunik nägi seda ja kutsus teda uuesti korrale ja käskis kohtumajast lõplikult lahkuda. 

Kas sa tunnded Katrin Lusti?

Ei, ma pole temaga kunagi suhelnud. Ükskord küll küsisin, miks ta mind jälitab. Selle peale vastas naine, et teeb seda, kuna ma räägin oma kodumaast nii halvasti.

Aga kuulge, ma ei räägi ju! Ma tuleks esimesel võimalusel Eestisse tagasi, aga mul ei lasta ju rahulikult naasta.

Kui Katri Lust oma kodumaad nii väga armastab, siis miks ta ise sinna ei naase. Teda ei takista ju keegi.

Kas Tipp ja Täpp olid Londonis samuti sinu kohtuasja pärast?

Jah, olid küll. Aga nad vaesekesed ei räägi ju inglise keelt! Nad ei saanud sõnakestki aru, mida kohtus räägiti. Ilmselt said nad rahulduse pelgalt kohtus viibimisest.

Mis on sinu lähiaja plaanid?

Eile käisin näiteks kuninganna Elizabeth II 60. valitsemisaasta pidustustel. Kohe on algamas ka suur hobuste võiduajamise show Ascotis. See kõik aitab mul mõtteid, igapäeva keerulistgest olukordadest, pisut eemale viia.

Aga oma südames ja mõtetes olen kindlasti Eestimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles