Osama bin Laden kulutas oma raha läänevastastele rünnakutele ja heale toidule

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: SCANPIX

Kunagine maailma esiterrorist ja terrorirühmituse Al-Qaeda juht Osama bin Laden kasutas oma vara läänevastasteks rünnakuteks ning kallihinnaliste toitudega pidude korraldamiseks.

Oma eelkäija elu paljastas Al-Qaeda nüüdne juht Ayman al-Zawahiri hiljuti internetti riputatud uues videos, mis kannab pealkirja «Päevad imaamiga, teine osa», kirjutab The Telegraph.

«Osama elas väga lihtsalt. Tal oli vähe mööblit, vaid paar voodit, paar plastmassist tooli ja veel paar asja,» meenutas al-Zawahiri.

Al-Zawahiri kinnitusel oli bin Laden alati valmis oma kaaslastele parimat süüa pakkuma.

«Tal oli alati kodus mingi toidutagavara – leiba, juur- ja puuvilju ning riisi. Kuid ta pakkus ka üsna eksklusiivseid roogi,» sõnas nüüdne Al-Qaeda juht.

USA eriüksus lasi Osama bin Ladeni maha möödunud aasta mais Pakistanis Abbottabadis. Maailma esiterroristiks tituleeritud meest oli ülemaailmselt otsitud kümme aastat.

«Enamiku oma rahast kulutas Osama pühale sõjale. Ta andis näiteks 50 000 dollarit Kenyas ja Tansaanias USA saatkondade pommitamiseks. Sel ajal oli tal vaid 55 000 dollarit, kuid tal ei olnud kahju seda anda,» lisas al-Zawahiri.

Ta lisas, et hoolimata spartalikust eluviisist, oli Osama bin Laden lähedaste suhtes väga heldekäeline.

«Tean juhtumit, mil ta teda Afganistanis kõige sagedamini külastanud kaaslaste toitmiseks ostis terve lambakarja. Ta oli oma külaliste suhtes alati väga heldekäeline ning laud oli hea söögi-joogi all lookas,» meenutas al-Zawahiri.

Al-Zawahiri oli bin Ladeni parem käsi palju aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles